Podeli vest

Zbog snežnih padavina koje su zahvatile veći deo Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve građane na pojačanu opreznost na zavejanim putnim i drugim pravcima i da prate obaveštenja nadležnih organa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, u stalnoj su komunikaciji sa svim činiocima u sistemu zaštite i spasavanja na teritoriji Srbije i spremni su za delovanje, ukoliko za tim bude bilo potrebe, a sve u cilju zaštite života građana i njihove imovine”, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, u Raškom okrugu je zbog vremenskih nepogoda neprohodan put na deonici Kuti – Odvraćenica i građani se upućuju na alternativni putni pravac Raška – Novi Pazar – Odvraćenica.

Takođe, bez električne energije ostala su sela Mojstir, Draga, Živče, Ribariće i Dolovo. U Jablaničkom okrugu u Medveđi je bez struje ostalo 500 domaćinstava, dok su u Moravičkom okrugu prisutni manji kvarovi na elektro-mreži u Guči, Gornjem Milanovcu i Čačku, gde je neprohodan putni pravac Preko Brdo – Odvraćenica.

Tokom noći su na teritoriji Rasinskog okruga izvršena tri crpljenja vode u mestima Trebotin, Dašnica i Pakašnica i uklonjena pala stabla sa puta u Kraljevu.

Trenutno su vatrogasno – spasilačke jedinice angažovane na obilasku terena i na uklanjanju palog drveća sa kolovoza, na više lokacija. U saopštenju se podseća da je, na osnovu crvenog meteoalarma Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kojim su najavljene snežne padavine južno od Save i Dunava, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije još u petak, 31. marta ove godine, uputilo upozorenje svim štabovima za vanredne situacije u jedinicama lokalne samouprave.

Njima je tada naloženo preduzimanje hitnih preventivnih i operativnih mera u cilju smanjenja posledica eventualnih snežnih nepogoda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!