Podeli vest

Rekonstrukcija Prizrenske ulice u Beogradu je u toku, pa je obustavljen saobraćaj od Zelenog venca do raskrsnice sa Balakanskom, a radovi se završavaju 15. oktobra, rekao je za Tanjug gradski menadžer Miroslav Čučković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

čučković
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Prizrenska ulica je samo na oko kratka, inače ona je osnovna žila kucavica saobraćajnog čvorišta u centru Beograda. U potpunosti smo je rekonstruisali kao i niz ulica kojih je bilo preko 50 ovog leta, kao što smo i najavili. Urađene su potpuno nove instalacije i telekomunikacione i ove koje su vezane za snabdevanje vodom i kanalizacijom. Urađen je i potpuno novi trotoar, ivičnjaci i nova parking mesta. S obzirom na to da je svakako deficit parking mesta u centru Beograda i ova saobraćajnica će biti puštena sredinom oktobra. Planiramo 15. oktobra da je u potpunosti pustimo u saobraćaj i što se tiče proširenog dela za pešake, kao i kolovozne i saobraćajne površine”, rekao je Čučković.

Naglasio je da je potrebno da ulica bude zatvorena hermetički u tom periodu kako bi se uradila kvalitetna obnova i dodao da će u toj ulici biti 42 parking mesta.

“Parče od nepunih 100 metara Gospodar Jevremove ulice je u kompletnom spletu saobraćajnica koje prilaze Skadarliji, a gde se odvijaju radovi. Tu se uključilo i Zelenilo sa potpuno novim sadnicama. Inače i u Prizrenskoj ulici će biti 16 novih žardinjera sa sadnicama. Beogradski vodovod i kanalizacija će u Jevremovoj završiti radove u narednih 60 dana”, rekao je Čučković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: