Podeli vest

Predsednik Javnobeležničke komore Srba Cvejić izjavio je danas, povodom početka prijave nelegalnih objekata za priključenje na komunalnu inftrastrukturu, da će javni beležnici za potrebe masovne overe izlaziti na lice mesta kako bi izvršili overu potpisa i fotokopija potrebnih u postupku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

POTPIS
Foto: Pixabay

“Mi smo doneli odluku da javni beležnici za potrebu masovne overe izađu na lice mesta, izvan javnobeležničke kancelarije, uz odobrenje Javnobeležničke komore, kako bi izvršili overu potpisa i fotokopija koje će biti potrebne u tom postupku”, rekao je Cvejić za Tanjug.

On je istakao da se za izlazak na teren ne plaća uvećana cena i dodao da će overa potpisa, koja je obavezna, koštati 360 dinara.

“Za sam izlasak na teren ne plaća se uvećena cena i to je obuhvaćeno našom odlukom. Građani su u obavezi da plate overu potpisa koja košta 360 dinara, gde je uključen PDV. Ukoliko overavaju fotokopiju dokumenata plaća se 360 dinara po stranici određenog dokumenta”, objasnio je Cvejić.

Cvejić je naveo da se prema procenama radi o više hiljada objekata koji nisu priključeni na komunalne mreže.

“Ovo će biti masovna pojava i po nekim procenama radi se o više hiljada objekata koji nisu priključeni na elektromrežu, na gas, na kanalizaciju, tako da je to iziskivalo da javni beležnici izađu izvan kancelarija”, rekao je Cvejić.

Dodao je da će lokalne samouprave učestvovati u organizaciji priključenja nelegalni objekata na komunalnu infrastrukturu.

Na pitanje da li su javni beležnici spremni za prijave građana za priključenje, Cvejić je naveo za Tanjug da javni beležnici u potpunosti podržavaju primenu Uredbe Vlade Srbije o načinu , postupku i uslovima za privremeno priključenje na elektromrežu, vodovodnu mrežu, gas i kanalizaciju.

Cvejić je ukazao da građani mogu da se obrate bilo kojoj javnobeležničkoj kancelariji da izvrše overu, kao i da ne moraju ići na mesta gde se organizovano vrši overa. “Građani ne moraju ići na ta mesta gde se organizovano vrši overa, nego se mogu obratiti bilo kojoj javnobeležničkoj kancelariji na teritoriji Srbije, s obzirom da nije predviđena mesna nadležnost javnih beležnika”, zaključio je Cvejić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…