Podeli vest

Ako još uvek držite svoj stari mobilni telefon negde u ormaru, možda ćete biti zaista srećni. Zato što su mnogi stari modeli sada dostigli kolekcionarsku vrednost.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Nema više elektronskog otpada! Čak i ako su neki modeli tehnički zastareli i verovatno niko ne bi dobrovoljno kupio takav mobilni telefon za svakodnevnu upotrebu, ne bi trebalo da ih jednostavno bacite.

Svako ko je u prošlosti uvek držao svoje stare mobilne telefone u fioci sada bi mogao da se isplati. Kolekcionari plaćaju četvorocifrene iznose za omiljene komade.

Nokia 3310: Smatralo se da je neuništiva

Ovaj Nokia telefon kojeg se verovatno sećate je jedan od dotičnih telefona koji vam može doneti malo više novca kada je nov ili u originalnom pakovanju. Model, prvi put prodat 2000. godine, bio je široko rasprostranjen u to vreme.

Nokia 3310 ima reputaciju neuništivosti i posebno dugotrajne baterije. Zbog velike popularnosti , 2017. godine izašao je retro model zasnovan na originalu. Danas i dalje može da vas košta 200 do 300 evra kada se prepakuje.

Foto: Unsplash

Nokia 8810: Poslovni mobilni telefon sa kliznim mehanizmom

Mobilni telefon Nokia 8810, objavljen 1996. godine, prodat je za skoro 1.000 evra. Klizni poklopac je bio revolucionaran. Ne samo da je zaštitio tastaturu, već je pomeranje unazad radilo i za odgovaranje na dolazne pozive. Model se smatrao poslovnim telefonom i bio je veoma popularan zbog svoje male veličine i male težine.

Sada vredi i do 3.000 evra – tri puta više od prvobitne nabavne cene! Međutim, ovo se odnosi samo na modele u originalnom pakovanju. Za polovne mobilne telefone vrednost između 250 evra i 650 evra je znatno niža.

Foto: Unsplash

Samsung SPH-N270 za ljubitelje Matrix-a

Za ljubitelje Matriksa, model Samsung objavljen 2003. je pravi kolekcionarski predmet jer se pojavljuje u filmu. Zeleni brojevi i poseban oblik daju Samsungu SPH-N270 zanimljiv izgled i preuzimaju temu SciFi.

Vrednost mobilnog telefona sada je porasla na oko 1.000 evra, duplo više od prvobitne nabavne cene. Međutim, ovo je sada kolekcionarski predmet i teško ga je pronaći.

Elegantna Nokia 8800 Sirocco

I još jedan Nokia mobilni telefon je popularan među kolekcionarima: model Nokia 8800 Sirocco, objavljen 2007. godine, već je tada bio impresivan svojom elegancijom. Visokokvalitetni elementi od nerđajućeg čelika ne samo da izgledaju dobro, već su i robusni. Model je bio dostupan u različitim bojama, uključujući i zlatni ton.

Neko vreme je Sirocco bio veoma popularan, bilo je moguće nekoliko hiljada evra. Trenutno dobijate manje za ovaj model, oko 250 evra do 700 evra, ali bi vrednost definitivno mogla ponovo da poraste.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

Vest nije pronadjena

POGLEDAJTE JOŠ