Podeli vest

Američki tužioci u Virdžiniji istražuju da li su platforme društvenih mreža američke kompanije Meta omogućavale i profitirale od ilegalne prodaje droge, prenosi Rojters, pozivajući se na izvore Vol strit džurala (WSJ).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Facebook meta
Foto:Shutterstock

Tužioci su prošle godine poslali sudske pozive i postavljali pitanja u okviru kriminalističke istrage velike porote, navodi se u izveštaju WSJ i dodaje da su takođe tražili evidenciju u vezi sa sadržajem droge ili nezakonitom prodajom narkotika preko Meta platformi.

U ovoj istrazi pomogla je i američka Uprava za hranu i lekove (FDA), dodaje list, ali napominje da istrage ne dovode uvek do optužbi za prekršaje.

“Prodaja zabranjenih droga je protivna našoj politici i radimo na pronalaženju i uklanjanju ovog sadržaja sa naših usluga. Meta proaktivno sarađuje sa organima za sprovođenje zakona u borbi protiv prodaje i distribucije nedozvoljenih droga”, preneo je WSJ komentar potparola Mete.

Predsednik Mete za globalne poslove, Nik Kleg, saopštio je u petak na platformi X da se ta kompanija udružila sa Stejt departmentom, Kancelarijom Ujedinjenih nacija za droge i kriminal i društvenom mrežom Snepčet, kako bi pomogla u obustavi prodaje sintetičkih droga na mrežama i edukuje korisnike o povezanim rizicima.

Meta, FDA i kancelarija državnog tužioca Virdžinije nisu odmah odgovorili na Rojtersov zahtev za komentar.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: