Podeli vest

Na Samitu mladih u Beogradu Dačić poručio da su mogućnosti za profesionalni razvoj mladih u Srbiji mnogo veće nego prethodnih godina

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Srbija mora da stvara uslove da mlade ljude zadrži u zemlji, ne prisilom i propagandom, već unapređenjem obrazovanja i većim mogućnostima zapošljavanja, poručio je danas predsednik Skupštine Ivica Dačić.

On je na otvaranju Samita mladih u Beogradu rekao da su mogućnosti za profesionalni razvoj mladih u Srbiji mnogo veće nego prethodnih godina, ali da postoji prostor za njihovo unapređenje.

“Zato je ključno da imamo ovakav dijalog, i treba da ga shvatite kao poziv za zajednički rad – kako da Srbiju učinimo boljim mestom za mlade”, rekao kazao je Dačić okupljenima na skupu.

Naveo je da naš obrazovni sistem mora da pruža veće mogućnosti za sticanje znanja i kvalifikacija, koje mlade ljude čine konkurentnim na tržištu.

Dodao je da je važno da država osluškuje potrebe mladih i naveo da skupština donosi zakone i propise sa ciljem da stvara dobre uslove za život svih građana.

“U životu se jednom pruža prilika da pokažete svoje vrednosti, a na nama starijima je da vam pomognemo da iskoristite tu priliku”, poručio je Dačić.

Kancelarija za mlade Grada Beograda po šesti put je organizovala “Samit mladih”, koji okuplja ambiciozne mlade ljude, buduće lidere koji će zajedno sa predavačima i uspešnim ljudima razmenjivati mišljenje i kreirati osnove za budući napredak svih u društvu.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je ideja da se formira kancelarija za mlade proistekla iz želje da se problemi mladih stave u fokus Grada Beograda.

“Postigli smo značajne rezultate u poslednjih nekoliko godina, uspeli smo pitanja mladih da stavimo u fokus naše politike i da bude jedan od naših prioriteta”, kazao je Nikodijević.

Naveo je da je glavni prioritet unapređivanje obrazovnog sistema, kroz uvođenje novih tehnologija.

“Trudimo se da nabavimo najsavremniju opremu i opremimo sve škole i fakultete kako bi učenici mogli da rade pođednako kvalitetno kao i njihove kolege”, naveo je Nikodijević.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: