Podeli vest

Dačić je prokomentarisao izjavu specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara koji je rekao da se SAD kategorički protive povratku srpskih snaga na sever Kosova i Metohije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ARHIVA

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da ne zna zašto bi neko bio protiv onoga što piše u Rezoluciji 1244 i istakao da naročito nije dobro da neko govori o tome koje rezolucije UN mogu i treba da se primenjuju, a koje ne jer se onda, kako kaže, dolazi do selektivnosti i dvostrukih standarda.

Dačić je tako prokomentarisao izjavu specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara koji je rekao da se SAD kategorički protive povratku srpskih snaga na sever Kosova i Metohije.

Odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu spoljih poslova Dačić je rekao da se Srbija ccvrsto drzzi svih medjunarodnih obaveza koje je preuzela ili koje su nam, kako je rekao, nametnute.

Podsetio je da prema Rezoluciji 1244 postoji moguchnost povratka srpskih snaga na KiM. “Mislimo da treba objektivno razmotriti tu situaciju.

Bez obzira kakvo neko mišljenje pojedinaccno ima, to ne bi smelo da bude prepreka da se o tome na jedan ozbiljan naccin razgovara u okviru sistema UN tako da takve izjave svakako nisu dobre, niti njegova niti izjava ministarke Berbok”, zaključio je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…