Podeli vest

Opozicionim strankama očigledno je stalo do daljeg zaoštravanja situacije u Srbiji, umesto dijaloga na koji ih je pozvao Predsednik Aleksandar Vučić, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom karikature objavljene u NIN-u.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

“U okolnostima brutalnog napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji, obaveza je svih političkih partija da doprinesu državnom jedinstvu i političkoj stabilnosti, umesto širenja atmosfere mržnje. Tome služi i karikatura u NIN-u gde Vučića označavaju kao nacistu, što je uvreda ne samo za njega, nego za celu slobodarsku i antifašističku Srbiju”, rekao je Dačić za Tanjug.

On je dodao da, isto tako, i organizovanje protesta oko zgrade Predsedništva Srbije predstavlja usmeravanje mržnje prema jednom čoveku, predsedniku Vučiću. “Sve je to samo na stetu Srbije, a na korist neprijateljima Srbije”, istakao je Dačić.

O Karikaturi se ranije danas izjasnila i premijerka Ana Brnbić. Ona je sitakla da karikatura u NIN-u u kojoj se predsednik Aleksandar Vučić izjadnačava sa nacističkim vođom predstavlja primer beščašća, relativizaciju najgrubljih nacističkih zločina, ali i nedostatak emaptije za mnoge narode, ne samo srpski.

I Miloš Vučević izneo stav o karikaturi

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević ocenio je danas “sramnom i ogavnom” karikaturu u sutrašnjem izdanju nedeljnika NIN, kojom “ne vređaju samo predsednika Aleksandra Vučića, nego vređaju ceo srpski narod i sve slobodoumne građane i patriote koji vole svoju državu”.

“Vređaju i sve žrtve nacističkih monstruma i njihove potomke, među kojima je i sam predsednik Vučić kojem su ustaše ubile dedu po ocu i mnogobrojnu rodbinu”, istakao je Vučević.

Kako je saopštio predsednik SNS-a, “ako osnivanje narodnog pokreta za državu, jednog saborstva oko najvažnijih nacionalnih pitanja, skupa rodolјublјa i patriota oni (NIN) izjednačavaju sa monstruoznim idejama fašizma i nacizma, onda te što to rade ne možete nazvati nikako drugačije nego jadnicima i monstrumima koji žele zlo svom narodu i svojoj državi”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: