Košarkaši Denver Nagetsa sastaće se u velikom finalu NBA lige sa ekipom Majami Hita. Nikola Jokić na konferenciji pred najvažniju utakmicu poručuje- “Nema favorita u finalu”, a njegov komentar o Nikoli Joviću nasmejao je novinare.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić i ekipa Denvera važe za s obzirom da su regularni deo sezone završili na vrhu Zapada, dok je tim sa Floride došao do finala sa 8. pozicije na Istoku.

Na pitanje o favoritima u finalu, Jokić jasno odgovara – “Nema favorita u finalima”.

“Ko je rekao da smo favoriti? A ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno. U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima, svesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita i definitivno nismo favoriti u ovoj seriji”, rekao je Jokić na konferenciji za medije u Denveru.

Na pitanje da li su kada su saznali ko im je protivnik to ptotumačili kao dobru ili lošu vest Jokić je kratko odgovorio da će to saznati u noći finala.

Novaniri su Jokića pitali i da li smatra da predstavlja kulturu košarke Radivoja Koraća i nekadašnje Jugoslavije, a sada Srbije.

“Da budem iskren ne mogu da odgovorim na to pitanje i da kažem da. Nisam siguran da bih mogao da nas uporedim, neko stariji bi možda mogao, ali to je sjajno pitanje i hvala na tome”, rekao je Jokić.

Novinari su pitali o Nikoli Joviću.

“Moj kum bio je njegov trener i godinu dana pre nego što je draftovan rekao mi je da je kvalitetan čovek i igrač.

Da radi naporno i da ima talenat za NBA. Tako da, znao sam ga malo pre nego što sam ga upoznao. Nikada ga nisam gledao kako igra, samo isečke, ali nikad čitavu utakmicu, rekao je Jokić. 

Išli su zajedno na večeru Jokić i Jović, a novinar ga je pitao koliko Jokiću znači što je Jović bio impresioniran tim činom.

 “Mora to da kaže, brate. Šta će da kaže? Ne želim da ga upoznam? “, rekao je Jokić i nasmejao novinare, a zatim dodao:

“Da, dobar momak, dobra osoba. Video sam da je sve veći. Videćemo da li će dobiti priliku da igra. Verujem da hoće, ima mnogo da ponudi” rekao je Jokić. 

Jokić o “srednjem prstu”

Nakon što je Jokić na treningu na kome su bili prisutni mediji pokazao srednji prst svojim saigračima novinar Denver Posta je to protumačio kao da se Jokić zabavlja na terenu, ali je ipak zatražio detalje.

“Vežbali smo šut i mislim da smo pobedili. Uvek to uradim,naravno kada pobedimo, šalim se malo na terenu, zašto da ne”, rekao je Jokić.

Ovo su termini finalnih utakmica u NBA, po srpskom vremenu:

  • petak, 02. jun, 02:30, Denver – Majami
  • ponedeljak, 05. jun, 02:00, Denver – Majami
  • četvrtak, 08. jun, 02:30, Majami – Denver
  • subota, 10. jun, 02:30, Majami – Denver
  • utorak, 13. jun, 02:30, Denver – Majami
  • petak, 16. jun, 02:30, Majami – Denver
  • ponedeljak, 19. jun, 02:00, Denver – Majami

bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: