Podeli vest

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije za to da se izbori održavaju toliko često, ali da nema ništa protiv da se izađe u susret onima koji će na tim izborima sigurno izgubiti. Kako je istakao, on se zalaže da umesto čestih, izbori pre budu redovni i podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić do sada sto puta rekao – “Kad god hoćete izbore, nije problem”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

“Kad god da budu izbori, a ne znam kada će da budu i ne znam da li će biti u narednih nekoliko meseci ili u prvih nekoliko meseci sledeće godine, svejedno je. Ovde zaista nema nikakve dileme. Parlament je pokazno mesto i u svim zemljama na svetu parlament je mesto gde se vi predstavljate ljudima”, rekao je Dačić za RTS.

Dačić je ocenio da se u parlamentu sada dešava pokazivanje opstrukcije rada i necivilizacijskog ponašanja, na šta opozicija, kako kaže, nema prava.

“Ovakvo ponašanje ne samo da nije dobro za Srbiju, nego je pokazatelj šta su najviši dometi. Kada god da budu izbori, siguran sam da će vladajuća većina, odnosno SNS, SPS, da li ćemo ići zajedno ili odvojeno – o tome odlučivati u narednom periodu”, naveo je Dačić.

Kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Dačić je istakao da predsednik Republike mora da vodi računa o državnim i nacionalnim interesima, kao i o vremenu koje je pred nama.

“Nakon dijaloga koji će biti nastavljen u Briselu iduće nedelje, sledi sednica Generalne skupštine UN gde ćemo se predsednik i ja susresti sa raznim državnicima. Sigurno će biti, sve zajedno, više od stotinu bilateralnih susreta sa državnicima iz celog sveta”, rekao je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: