Podeli vest

Dačić je poručio svim onima koji poštuju rad Slobodana Miloševića, SPS, i njega lično, da glasaju za SPRS na izborima 2. oktobra u BiH.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik SPS Ivica Dačić podržao je danas Socijalističku partiju Republike Srpske na izborima u BiH 2. oktobra i najavio produbljivanje saradnje između te dve stranke.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa rukovodstvom SPRS, predvođenim predsednikom Petrom Ðokićem, Dačić je poručio svim onima koji poštuju rad Slobodana Miloševića, SPS, i njega lično, da glasaju za SPRS na izborima 2. oktobra u BiH.

“To je garant opstanka Republike Srpske i socijalno odgovorne države. Mi smo bili tu kada je bilo najteže i pokazali smo šta smo spremni da uradimo za svoj narod. Vremena su teška, ali smo odlučni da branimo Srbiju i srpski narod, a isto to važi i za Republiku Srpsku”, rekao je Dačić.

On je istakao da SPS i SPRS sarađuju već 29 godina, ali da nisu u mogućnosti da se spoje u jednu partiju, te su stoga odlučili da osnuju zajedničko predsedništvo koje će činiti rukovodstvo obe stranke.

“Za mene je najvažnija stvar opstanak Republike Srpske i srpskog naroda u BiH. Podsetio bih da je predsednik Slobodan Milošević bio ključni faktor u potpisivanju Dejtonskog sporazuma kojim je omogućeno postojanje Republike Srpske”, poručio je Dačić.

On je istakao da je ključno političko jedinstvo srpskog naroda, te da niko ne bi smeo da radi protiv interesa Republike Srpske.

Dačić je naveo da je drugi najvažniji princip očuvanje mira, koji se, kaže, može postići isključivo očuvanjem Dejtonskog sporazuma.

On se suprostavio svakoj promeni tog sporazuma koji bi išao na štetu bilo kojeg od tri konstitutivna naroda ili jednog od dva entiteta.

“Srbija će uvek podržavati Republiku Srpsku”, naglasio je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: