Podeli vest

Dačić je podsetio da je Dimitrije Tucović bio osnivač srpske socijaldemokratije i naveo da je SPS deo tog istorijskog kontinuiteteta

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

 Delegacija Socijalističke partije Srbije, koju je predvodio predsednika stranke Ivica Dačić, položila je danas venac na grob Dimitrija Tucovića, povodom obeležavanja 1.maja, Međunarodnog dana rada.

Dačić je podsetio da je Dimitrije Tucović bio osnivač srpske socijaldemokratije i naveo da je SPS deo tog istorijskog kontinuiteteta.

“Sve to govori o dugim tradicijama socijalističkog pokreta, a sastavni deo socijalističke ideje je radnički pokret, odnosno, obeležavanje 1. maja kao socijalističkog i radničkog praznika, koji se slavi svuda u svetu”, kazao je Dačić.

Naveo je da Ustav definiše Srbiju kao državu zasnovanu na principima vladavine prava i socijalne pravde, te da je cilj da se stvori društvo u kom će pitanje socijalne pravde biti nešto što se podrazumeva.

“Danas su vremena drugačija i svi zajedno želimo da stvorimo društvo u kom će pitanje socijalne pravde biti nešto što se podrazumeva”, kazao je predsednik SPS-a.

Dačić je rekao da u uslovima svetskih kriza, pandemije i ratnih sukoba država treba da pomogne ljudima i preduzećima da opstanu u kriznim situacijama.

“Osnovno je pitanje kako danas u uslovima velikh svestkih kriza koje su definisane pandemijom, ratnim sukobima, kako se to održava na položaj onih slojeva stanovnistva koji ne mogu da žive od svog rata. Smatram da je veoma važno da država pokaže svoju ulogu”, istakao je Dačić.

Kako je rekao, pitanje socijalne pravde u Srbiji meri se brojem porasta zaposlenih ljudi, kroz nove investicije i podizanje nivoa plata i penzija i zaštite onih slojeva stanovnistva koji ne mogu da žive od svog rada.

Naveo je da je cilj SPS u narednim godinama afirmisanje principa socijalne pravde, jednakih šansi za sve ljude, kao i povoljnijeg položaja radničke klase u uslovima svetske krize.

“Dobro je što je Srbija uložila maksimum napora merama koje je donosila više puta za ublažavanje posledica ove krize, kako njen teret ne bi nosili najsiromašniji”, rekao je Dačić.

U delagaciji SPS bili su i potpredsednik stranke Aleksandar Antić i predsednik Gradske organizacije SPS Beograd Nikola Nikodijević.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: