Podeli vest

Branislav Nedimović je naveo da je snabdevenost domaćeg tržišta stabilna, ima viška hrane, pa je Vlada odobrila izvoz dodatnih količina žitarica

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nedimović
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ ARHIVA

 Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas da Srbija ima dovoljno hrane i za sebe i za izvoz i da bi je imala dovolljno čak i kada bismo preskočili jednu žetvu.

Naveo je da je snabdevenost domaćeg tržišta stabilna, imamo višak hrane, pa je Vlada odobrila izvoz dodatnih količina žitarica.

“Vlada zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem strateški promatra čitavu ovu situaciju vezanu za hranu. Srbija je zemlja hrane i u našoj zemlji ima dovoljno i pšenice, kukuruza, ulja, brašna, mleka i drugih poljoprivrednih proizvoda koji su neophodni za naše stanovništvo. I uvek će u fokusu i na prvom mestu biti interesi Srbije”, rekao je Nedimović za RTS.

On je kazao da će predsednik Vučić u svom obraćanju, koje je najavio za 6. maj, izneti više detalja o strateškim pravcima kako ćemo upravljati hranom i šta ćemo raditi.

Nedimović je podsetio da je Vlada u subotu donela odluke o izvoznim kvotama.

“Nemojte da zaboravite da smo mi na režimu kvota – dozvoljeno je 220.000 tona pšenice da se izveze, da se izveze 23.000 tona brašna, 150.000 tona kukuruza i osam miliona boca ulja”, naveo je Nedimović.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: