Podeli vest

Socijalistička partija Srbije danas je svečanom sednicom Glavnog odbora u Beogradu obeležila 33 godina postojanja, a lider stranke Ivica Dačić rekao je da je ponosan na sve dobro što su uradili u prethodnim decenijama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

On je rekao da je ponosan i na saradnju sa koalicijom SNS i dodao da stranka čiji je lider u potpunosti podržava državno rukovodstvo kada je reč o borbi za zaštitu nacionalnih i državnih interesa.

“Pružamo podršku u svakom segmentu – od KiM, pa do položaja srpskog naroda u BiH, Crnoj Gori, zatim pritisaka koji se vrše na našu zemlju, kao i u nastojanjima da se stvore što bolji ekonomski i socijalni uslovi za život ljudi… Za stvaranje jednog fronta koji bi se zalagao za tako nešto – zaštita nacionalnih i državnih interesa i socijalnu pravdu. U tom smislu ćemo nastaviti našu saradnju u narednom periodu”, rekao je Dačić novinarima uoči sednice.

Dačić je naveo da će na sednici Glavnog odbora biti istaknuta važnost programa socijalističkih partija, kao i socijaldemokratskih partija u svetu, ali i da će se govoriti o predstojećim političkim obavezama, odnosno redovnim lokalnim i pokrajinskim izborima koji treba da budu održani na proleće iduće godine.

“Da li će i kada će biti parlamentarnih izbora o tome će se odlučiti u narednom periodu”, napomenuo je Dačić.

On je rekao i da će na današnjoj sednici predložiti da za člana Glavnog odbora SPS bude izabran Marko Milošević, unuk prvog predsednika SPS Slobodana Miloševića, koji je, kako je rekao Dačić, izrazio želju da se učlani u SPS i aktivira politički.

Marko Milošević je rekao da će dati sve od sebe da doprinese radu partiji, kao i društvu.

“Ovo je oduvek bila moja želja. Za mene je ova ideja večna i drago mi je što postoji u ovakvom kontinuitetu”, rekao je Milošević.

Dačić: Imamo dobru saradnju sa SNS, tako će i ostati

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ta stranka ima veoma dobru saradnju sa Srpskom naprednom strankom i da će tako ostati u narednom periodu.

Na pitanje kakvi su odnosi SPS i SNS, Dačić je novinarima uoči svečane sednice Glavnog odbora SPS povodom 33 godine od osnivanja stranke, rekao da svakoga dana sarađuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da je vlast i glasanjem u parlamentu pokazala da nema nikakve političke krize.

“Ovde je reč o ciljevima za koje smo se opredelili i mislim da smo postigli veoma dobre rezultate, zašto bismo uopšte imali probleme u našim odnosima”, rekao je on.

Na pitanje kakav vid saradnje je prihvatljiv za SPS u okviru najavljenog Narodnog pokreta i da li je o tome razgovarao sa Vučićem, Dačić je dodao da će o tome razgovarati u narednom periodu, ali da je stranka čiji je on lider spremna za zajednički nastup. Dodao je da su SNS i SPS godinama zajedno u koaliciji i da je i ranije govorio da je potrebno osmisliti zajednički nastup na izborima.

“Da li je to koalicija, pokret, odvojeni nastup to je stvar političke odluke, jedno je sigurno – naša saradnja je neupitna i nema dileme oko toga”, rekao je on. Komentarišući zahtev za održavanje Sednice saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji, Dačić je podsetio da je Vučić najavio da bi uskoro trebalo da se sastane sa Stoltenbergom i da je želja Srbije da se ta sednica održi, kako bi se predupredili svi negativni efekti terora koji prištinske vlasti spovode nad Srbima.

“Ja sam razgovarao sa predstavnicima naših opštinskih odbora sa KiM pre ovog sastanka, oni su mi rekli da je situacija neizdrživa i da je nikada teža”, rekao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: