Podeli vest

Ruskog predsednika Vladimira Putina obavestile su relevantne agencije o napadu dronom na Krimski most i on je izdao nekoliko naređenja, kao što je pomoć ljudima na putu u toj oblasti, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Peskov je rekao da je Putin primio izveštaje zamenika premijera Marata Husnulina, šefa ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandra Bortnikova, ministra saobraćaja Vitalija Saveljeva i lidera Krima Sergeja Aksjonova o posledicama terorističkog napada na Krimski most.

Nakon toga, Putin je izdao uputstva da se učine napori da se saobraćaj nastavi prema Krimu, kao i da se pruži pomoć ljudima koji su na putu, kazao je Peskov.

Prema njegovim rečima, Putin je naložio zameniku premijera da nadgleda radove na popravci Krimskog mosta. Peskov je rekao da će Husnulin sa lica mesta izvestiti Putina o situaciji.

Dve ukrajinske pomorske bespilotne letelice izvele su jutros teroristički napad na Krimski most, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet za TAS S. Ruski istražni komitet započeo je istragu o terorističkom napadu.

U napadu su poginule dve osobe, a jedna devojčica je povređena. U napadu je i oštećen kolovoz mosta, a saobraćaj je jutros bio obustavljen. Saobraćaj na železničkoj deonici mosta kasnije je nastavljen.

Trajekti takođe obezbeđuje vezu sa Krimom. Putničkim automobilima uskoro će biti dozvoljeno da napuste Krim trajektima, dok će kamionima biti dozvoljeno da putuju samo kroz četiri ukrajinske oblasti koje je Rusija pripojila prošle godine nakon referenduma.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: