Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić rekao je da je danas razgovarao sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom o najvažnijim pitanjima koja su od sudbinskog značaja za Srbiju poput pitanja o energetici i snabdevanja gasom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JANDEKS (STR)

“Znate da se odigrava prijateljska fudbalska utakmica između Rusije i Srbije i u tim komunikacijama koje sam imao sa ministrom Lavrovom kada smo se čuli oko sadnice Saveta bezbednosti oko KiM on me je pozvao da zajedno posmatramo utakmicu i na njegov poziv sam ja došao” , rekao je Dačić u izjavi za medije.

On je dodao da je sa Lavrovom razgovarao o brojnim bilateralnim pitanjima i da je mu je još jednom zahvalio na čvrstom i principijelnom stavu oko Kosova i Metohije.

“Za nas je to od vitalnog značaja. Od vitalnog značaja je da znamo da u Savetu bezbednosti imamo jedan siguran glas koji će uvek biti protiv nezavisnosti Kosova i Metohije i koji će uvek biti za pitanje teritorijalnog integriteta Srbije”, rekao je Dačić.

Dačić je istakao da se odnosi Srbije i Rusije baziraju na veoma visokom nivou međusobnog poverenja i ličnih odnosa između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: