Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović poručio je danas iz Pule da je njegov cilj pobeda, da je za lidera HDZ i premijera Andreja Plenkovića “game over” (igra završena), neće, kaže, sačuvati ni evropsku fotelju, a ni njegova HDZ neće moći da formira novu hrvatsku vladu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ FOTO HINA /ZVONIMIR KUHTIĆ/

“Moj cilj je pobeda. Kasno smo počeli, teško je, nemam očekivanja kao kad sam vodio SDP. Ali HDZ neće moći da formira vladu, formiratće je neki bolji ljudi, a Plenković neka onda ide u Brisel i traži sebi posao u Evropskoj narodnoj stranci (EPP)… Ne znam, ja sam narodna stranka”, rekao je Milanović novinarima.

Prema rečima Milanovića, stvari stoje tako da je Plenković doveo HDZ na ivicu provalije.

“Na kraju je doveo i mene do toga da nemam izbora i moram raditi ovo što radim, razotkrivam Ustavni sud. I da se vidi koliko je bitan predsednik u ovom postizbornom periodu”, kaže Milanović pojašnjavajući da bi ovlašćenja koja ima kao predsednik države “dao svom kućnom ljubimcu”.

Ponovio je da će kada sakupi dovoljno potpisa formirati vladu, ne isključujući mogućnost da u tome možda i ne uspe, jer, ističe, postoji rizik.

“Kad ja moram reći da se neće krasti i pljačkati, to je program u Hrvatskoj, dotle smo se srozali”, naveo je šef hrvatske države i dodao:

“Ima nelogičnosti koje se lako rešavaju ako ti premijer nije kukavica koja se boji suočiti sa mnom u prvoj izbornoj jedinici i Ustavni Sud radi sve da ga zaštiti od toga, reklo bi se, momačkog hvatanja”.

Rekao je da nije u stranci i da nikada više neće biti, već okuplja koaliciju za Treću Republiku, odnosno vladu nacionalnog spasa.

Milanović kaže da je njegov uticaj na SDP, osim moralne snage i autoriteta, pao.

“Kad nisam bio predsednik SDP-a, moj uticaj na događaje u stranci je sveden na apsolutnu nulu, ledište. I tako je do danas”, rekao je Milanović.

Govoreći o planovima i projektima, Milanović kaže da će prvo napraviti da Brioni postanu jedno, kako je rekao, od najelitnijih mesta za turizam i odmor u ovom delu Mediterana. “Planovi za to su bili razrađeni u mandatu moje vlade i sve je stalo. Tamo treba dovesti, pod strogim uslovima, najbolje pružaoce usluge, svetski vrh za one koji mogu da plate. To je takva destinacija, a sve drugo treba biti otvoreno građanima”, rekao je Milanović.

Ukazao je da ova vlada u osam godina nije napravila ništa. “Pelješki most sam nacrrtao, sve je bilo gotovo, došlo je Timu Oreškoviću, Plenković nije napravio ništa. Trogirski most isto. … Pulska bolnica, čije je to čedo? Moje i moje vlade…”, kaže Milanović.

Ponovio je da HDZ mora da ode sa vlasti i istakao da ko god nije video problem u tome kako je Hrvatska dobila državnog tužioca Ivana Turudića, kaže da mu se čudi. “Ili ne razume ili ima interese i pristaje na svaku vrstu poniženja”, naveo je hrvatski predsednik.

Obećava da će biti onakav kakav je bio kao premijer, ošta, ali saosećajan. “Sad moram biti nekad i grub jer je količina besa tako nagomilana”, dodao je.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ