Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa podsekretarom UN za mirovne operacije Žan-Pjerom Lakroom i šeficom UNMIK-a Karolin Zijade.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Dačić je istakao da je Srbija posvećena dijalogu o Kosovu i Metohiji kao jedinom načinu za rešavanje aktuelnih problema.

On je, međutim, istakao da je suština u poštovanju dogovorenog i, u tom kontekstu, dodao je da je neophodna implementacija preuzetih obaveza, pre svega osnivanje Zajednice srpskih opština, iako je od potpisivanja Briselskog sporazuma prošlo 10 godina, saopštilo je resorno ministarstvo.

U razgovoru je bilo reči i o doprinosu Srbije svetskom miru kroz učešće njenih predstavnika u mirovnim operacijama i unapređenju saradnje sa UN, saopštilo je resorno ministarstvo. Kako se navodi, razgovarano je o važnosti nastavka angažmana Misije UNMIK po svim pitanjima od značaja za dosledno sprovođenje Rezolucije SB UN 1244, kao i o aktuelnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, posebno u kontekstu poslednjih incidenata koje dodatno povećavaju napetosti.

Lakroa je pohvalio učešće predstavnika Srbije u misijama pod mandatom UN i, pre svega, kvalitet i profesionalnost njihovog angažovanja, napominje se u saopštenju.

Dačić je potvrdio spremnost Srbije da i dalje bude značajan učesnik u mirovnim operacijama UN, dajući tako svoj doprinos izgradnji mira i bezbednosti u svetu.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće, dodaje se u saopšptenju.

bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: