Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Rumunije, ambasadorom Adrianom Davidoiuom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dačić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, u razgovoru je izraženo zadovoljstvo i obostrano konstatovano da bilateralne odnose dve zemlje karakteriše tradicionalno prijateljstvo, bliskost i saradnja.

Dačić zahvalio je Rumuniji na principijelnoj poziciji u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije, podršci stavovima Srbije u vezi sa situacijom na KiM, kao i kontinuiranoj podršci koju Rumunija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Davidoiu je upoznao šefa srpske diplomatije sa osnovnim ciljevima i okvirima svog mandata i spremnošću da se ojačaju institucionalne i ekonomske pretpostavke za ubrzano pristupanje zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

U razgovoru je posebno ukazano je da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje, prvenstveno u okviru projekata od značaja za infrastrukturno, saobraćajno i energetsko povezivanje dve zemlje, u oblastima zelene i cirkularne ekonomije, kao i u pogledu daljeg proširenja trgovinske razmene koja poslednjih godina ima tendenciju značajnog uvećanja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: