Podeli vest

Ivica Dačić sastao se sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za političke poslove i bezbednosnu politiku Havijerom Kolominom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić nato
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za političke poslove i bezbednosnu politiku Havijerom Kolominom.

Sagovornici su razmenili mišljenja o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima NATO vođene misije KFOR, partnerskoj saradnji Srbije i NATO i perspektivama za njeno unapređenje, kao i o aktuelnim pitanjima evropske bezbednosti.

Dačić je detaljno upoznao sagovornika sa najnovijim razvojem situacije n Kosovu i Metohiji i posebno naglasio značaj nepristrasnog i statusno neutralnog angažmana KFOR u pravcu očuvanja mira i bezbednosti u Pokrajini i sprečavanja mogućih incidenata.

Kolomina je naglasio da Alijansa u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije.

Takođe, potvrdio je da će KFOR nastaviti da vrši mandat u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dostignutim nivoom političkog dijaloga i partnerske saradnje između Srbije i NATO o pitanjima od zajedničkog interesa, a u cilju očuvanja mira i stabilnosti u regionu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: