Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas taktičko-tehnički zbor u organizaciji uprava i jedinica MUP-a, i tom prilikom rekao da ministarstvo na čijem je čelu nastoji da deci približi ulogu policije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG:OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (HO)

“Da se prekine više sa tom praksom da se deca plaše policije. Kriminalci treba da se plaše policije”, rekao je Dačić novinarima u parku Šumice u Beogradu, nakon obilaska zbora.

Ministarstvo se trudi da ima niz kreativnih kampanja i akcija, u cilju približavanja policije građanima, posebno deci.

Naveo je da ministarstvo slične akcije ima i u oblasti saobraćaja.

“CIlj nam je da građani imaju poverenja u policiju, da će policija da profesionalno obavlja svoj posao u zaštiti javnog reda i mira, borbi protiv organizovanog kriminala i u okviru svih drugih ovlašćenja koja su data Ministarstvu unutrašnjih poslova”, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Evropol je zvanično saopštio izvanredne rezultate akcije, kojom su oni koordinirali i koja je trajala tri godine, sa prioritetom borba protiv narko-kartela.

“Akciju je sprovodila španska policija, u udarnom timu Evropola se nalazila naša Uprava kriminalističke policije i dobili smo javno zahvalnicu zbog akcija koje su sprovedene i sami su napisali da je zahvaljujući akciji Srbije zamrznuto praktično 50 miliona evra imovine koja je stečena prodajom narkotika”, navodi ministar unutrašnjih poslova.

Napomenuo je da je, po pitanju nasilja u školama u prethodim danima, policija odmah reagovala čim su prikupljene sve informacije.

“Nema nikakvih razloga da bilo ko izražava neku sumnju da će policija da obavi svoj deo posla”, istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, u Beogradu ima oko 500 školskih policajaca dok ih u celoj Srbiji ima oko 2.500.

“U Beogradu ima 500 školskih policajaca, naravno, sa posebnim akcentom ne samo na očuvanje bezbednosti u smislu fizičke bezbednosti samih objekata, nego i drugi deo aktivnosti, a to je da se spreči nasilje i kriminal, naročito ilegalna trgovina narkoticima u okolini škola”, naveo je Dačić.

Međunarodna zajednica ćuti kad se hapse Srbi na KiM

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom privođenja i maltretiranja mladića srpske nacionalnosti u Leposaviću od strane tzv kosovske policije, da međunarodna zajednica o takvim događajima ćuti, a da Beograd ne dobija zvanične informacije.

“Mi kada želimo da saznamo bilo šta što je vezano za bezbednost naših građana unutar Srbije, znači na Kosovu i Metohiji, mi moramo da se oslanjamo na naše izvore od strane naših građana, nikakve zvanične informacije nemamo ni od koga ko se bavi tim nekim policijskim poslom”, rekao je Dačić, na pitanje Tanjuga.

Napomenuo je da policijski posao pre svega pokriva Euleks, ali da bi trebalo da bude i Kfor.

“Mi zaista sa velikim negodovanjem i zaprepašćenjem gledamo na to kako se primenjuje nasilje prema građanima Srbije”, rekao je ministar policije.

Podsetio je da je nedavno na administrativnom prelazu zaustavljena jedna osoba za koju je Uprava kriminalističke policije, odnosno službe za otkrivanje ratnih zločina, imala sumnje da je učestvovao u zločinima prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

“Lice je albanske nacionalnosti i to lice je zadržano. Ne znam da li će protiv njega biti podneta krivična prijava ili ne, ali je tužilaštvo utvrdilo da zaista ima elemenata za tako nešto. Pa oni su zvali Ujedinjene nacije zbog toga smo mi to uradili. A mi, znači, srpska deca, kome mi da se žalimo i na koji način mi uopšte možemo da reagujemo kada međunarodna zajednica ćuti”, naveo je Dačić.

Ocenio je da je reč o dvostrukim standardima i o tome da je “njima sve dozvoljeno”, odnosno da se prištinske vlasti ponašaju tako da “jednostavno uopšte ne uvažavaju bilo kakve dogovore”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ