Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izjavio je danas da je izuzetno važno da bezbednost u tom gradu bude stabilna, a da je za Srbiju važno što veće učešće pripadnika nacionalnih manjina u policiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug video

On je na manifestaciji “Karavan bezbednosti saobraćaja” u Novom Pazaru rekao da je u tom gradu posebno bitno da situacija bude stabilna u bezbednosnom smislu, zato što tu žive pripadnici različitih naroda i religija, i nama je bitno da sve bude normalno.

“Da normalno živimo, a da to što smo različiti ne bude stvar zbog koje ćemo da se ubijamo, već da zajedno slavimo sve praznike koji postoje. Prvi put, ja ne znam da li je to nekada do sada bilo, ali Vlada Srbije donela je odluku da u ponedeljak bude neradni dan za sve oni koji slave Bajram. To je veliki doprinos stabilnoj situaciji, dobrim međunacionalnim odnosima u Srbiji i izgradnji poverenja, jer mi ovde svi živimo zajedno. Ne znam kako bi to izgledalo ako bi sada počeli da ratujemo i da se delimo po nacionalnoj osnovi u situaciji kad smo svi ovde zajedno”, rekao je Dačić.

On je dodao da želi da svi ekstremi naiđu na neku društvenu osudu, i da nam oni ne trebaju.

“Tako da i policija u tom smislu treba da bude narodna. I pozivam da što više Bošnjaka i muslimana bude u policiji, da budu sastavni deo Ministarstva unutrašnjih poslova”, rekao je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: