Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se u BiH dešava kriza koja traje 26 godina i u kojoj su Srbima data prava, a zatim oduzeta u korist muslimanima, kao i da je BiH poslednja kolonija u Evropi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA (HO)

“BiH je poslednja kolonija u Evropi u kojoj su ljudi koji su došli sa strane preuzeli vođstvo, koje niko nije izabrao na izborima. Mi, domaći političari, samo izađeno na izbore, pobedimo ili izgubimo, ali oni koji nisu iz BiH, oni zapravo igraju vodeću ulogu”, naveo je Dodik u intervjuju za Džeruzalim post.

On je ukazao da situacijom u BiH nisu zadovoljni ni Hrvati, ali da muslimani ne žele dijalog, već optužuju Srbe da pozivaju na konflikt, što nije istina.

Dodik je izjavio da su neopravdane brige međunarodne zajednice o sukobu u BiH, kao i da su sankcije koje su mu uvele SAD rezultat ličnih radnji američkih zvaničnika iz BiH koji nisu delili njegovu viziju o BiH.

“Istorija nas uči da volja naroda ne može biti slomljena kaznom i to sam više putao rekao mojim američkim sagovornicima. Dodik nije ni početak ni kraj RS. Neće biti moguće da se oduzme volja cele nacije kaznom. Umesto kazne, bilo bi bolje kad bi seli i razmislili o tome kako da se razreši ključni problem. Jer ako je samo jedan čovek problem u BiH, onda BiH zaista nema problem”, poručio je Dodik.

On je odbacio navode da planira da odvoji RS od BiH i istakao da BiH mora da bude slobodna od međunarodne administracije da bi preživela kao država.

Dodik je naveo i da su patnje naroda Izraela i Srbije u 20. veku zbližile dva naroda i da zato “niko u ovom delu sveta ne može bolje da razume jevrejski narod od Srba”.

“Zato Izrael ima našu podršku, koju smo pokazali na praktičnim primera kad god smo mogli”, rekao je Dodik.

Dodik je, upitan o sličnostima između RS i Izraela, istakao da one ne postoje ni u političkom, ni u geografskom smislu, jer je Jevrejima dato pravo da imaju državu, dok je RS ostavljena kao deo Bosne i Hercegovine.

“Ono što prepliće subine Srba i Jevreja, iako nismo iz iste oblasti, jeste faktor muslimanskog ekstremizma, koji pokušava da destabilizuje Izrael i protiv kojeg smo se mi borili u građanskom ratu 1990-ih. Zato mi možemo bolje nego drugi da razumemo šta se dešava u Izraelu i zato narod Izraela ima našu podršku”, istakao je Dodik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ