Podeli vest

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke parije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je, jučerašnjim glasanjem u vezi sa zahtevom za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, parlamentarna većina pokazala da je stabilna i da nema nikakve krize vlasti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ARHIVA

“Mislim da je ovde pokazano veliko strpljenje jer je dugo trajala ova rasprava. Rezultati glasanja su bili za pretpostaviti. 148 poslanika je glasalo protiv (nepoverenja Gašiću) u uslovima kada to nije bilo neophodno da bi bilo odbačeno. Tu je bilo bitno da se glasa ‘za’ da bi to moglo da se realizuje. Ali, to glasanje (većine) je bio simbolički akt da se pokaže da je većina stabilna i to se pokazalo”, rekao je Dačić na TV Pink.

Dačić, koji je ranije bio i predsednik Skupštine Srbije, prokomentarisao je i jučerašnje inicidente u parlamentu, primetivši da se izašlo sa terena političke borbe i da se sada “uličarske metode” ubacuju u parlament, što je, kaže, suludo.

“Upravo je ideja da se svi sukobi i različitosti koje postoje, odnosno da se politička borba vodi u parlamentu na kulturan, fin i demokratski način. Nije ideja da se način na koji se funkcioniše na ulici prebaci u parlament. Ako je neko izgovorio nešto pogrešno, neka se onda neko javi, neka to demantuje, ispravi bez obzira da li je reč o vlasti ili opoziciji. Ovako dolazimo u situaciju da se onemogućava normalan rad parlamenta”, rekao je Dačić.

Kako je istakao, to nije dobro.

“Video sam da ima izlaženja sa mesta, da se šeta po sali, vidim da je juče bio incident sa našom poslaničkom grupom i sa (Draganom Markovićem) Palmom. Palma mi je rekao da je neki poslanik, ne znam tačno koji, došao do njega da ga snima telefonom. Kakve to veze ima sa parlamentom?”, upitao je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: