Podeli vest

Upozorio sam na kompleksnost pitanja članstva Prištine u Savetu Evrope i napomenuo sam da članstvo neće proći bez borbe, rekao je Dačić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ARHIVA

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd neće bez borbe dopustiti članstvo Prištine u Savetu Evrope.

“Upozorio sam na kompleksnost pitanja članstva Prištine u Savetu Evrope i napomenuo sam da članstvo neće proći bez borbe“, rekao je Dačić u izjavi za Tanjug iz Lođa posle sastanka sa koleginicom sa Islanda Tordis Kolbrun R. Gilfadotir čija država treba da preuzme predsedavanje Savetom Evrope.

„Pitanje članstva Prištine ruši sve principe kojih se držimo kada je pitanju teritorijalni integritet Ukrajine“, rekao je Dačić i napomenuo da bi se o takvom važnom pitanju prvi put odlučivalo preglasavanjem ili putem međusobnih optužbi, a ne konsenzusom.

Kada je u pitanju saradnja sa Islandom, Dačić je rekao da je potrebno više raditi na produbljivanju međusobnih odnosa.

„Oni imaju neke druge probleme. Ja bih bio srećan da je u našem regionu glavni problem ribolov što je za njih to bio glavni problem pa su odustali od članstva u EU“, rekao je Dačić.

Očekuje se da, u nastavku Ministarskog saveta OEBS-a, Dačić ima sastanke i sa ministrima spoljnih poslova Nemačke, Velike Britanije, Češke, Rumunije i drugih, a u planu je i sastanak sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: