Podeli vest

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas povodom Dana Evrope, dana koji slavi mir i jedinstvo, da je EU potpuno posvećena podršci građanima Srbije da se pridruže velikoj, evropskoj porodici kojoj pripadaju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ (STF)

“Pridružite nam se u izgradnji našeg doma, da zajedno gradimo evropski dom koji može da sarađuje u ovim sve složenijim izazovima u svetu, da gradimo naš evropski dom u kojem želimo dobrodošlicu novim članicama”, rekao je Žiofre na svečanom prijemu povodom Dana Evrope.

Žiofre je naglasio da se raduje saradnji sa novom Vladom Srbije i u kontekstu aktuelnih reformi i dodao da računa na vlast Srbije i njene građane dase pridruže u izgradnji evropskog doma.

Skup povodom dana koji slavi mir i jedistvo organizovao je šef delegaicije EU Emanule Žiofre a prisustvuju mu brojne zvanice među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svečani prijem počeo je intoniranjem himni Srbije i EU, posle čega su se okupljenima obratili Žiofre i Vučić.

Na prijemu u Botaničkoj bašti su i premijer Miloš Vučević, predsednica parlamenta Ana Brnabić, ministri Goran Vesić, Ivica Dačić, Tanja Miščević, Marko Đurić, Maja Popović, članovi vlade, poslanici, kao i predstavnici diplomatskog kora među kojima su i ambasadori Italije, Francuske, Egipta, SAD kao i predstavnici institucija, verskih zajednica i opozicije.

Dan Evrope obeležava se u znak sećanja na godišnjicu Šumanove deklaracije koja je iznela njegovu ideju o novom obliku političke saradnje u Evropi, koja bi rat među evropskim nacijama učinila nezamislivim.

Šumanov predlog se smatra začetkom onoga što je sada Evropska unija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: