Podeli vest

Članovi Vlade su nakon glasanja GS UN o nacrtu rezolucije o Srebenici poručili da je Srbija videla ko su joj prijatelji i da je veći deo sveta ipak bio na strani istine i pravde.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO

Tako je ministar bez portfelja u Vladi Đorđe Milićević poručio da “Srbi nisu genocidan narod” i da “nikakve sramne rezolucije izglasane pod stravičnim pritiskom zapadnih sila neće na nas staviti žig zločinaca, niti će ugušiti naš slobodarski i državotvorni duh”.

“Posebno smo ponosni na našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji je u Njujorku ustao kao David protiv Golijata, i argumentovano održao lekciju iz pravde i istine predstavnici Nemačke, ali i celom licemernom Zapadu”, rekao je ministar, a navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, na glasanju se jasno videlo ko su nam prijatelji, a ko su oni kojima je Srbija “bratska i prijateljska samo kad im treba neka pomoć koju smo im uvek pružali čistih ruku i otvorenog srca”.

“Sada se videlo ko je vera, a ko nevera, i Srbija će, uveren sam, to znati da ceni ubuduće”, poručio je ministar Milićević.

Naglasio je da su Srbi uvek bili jaki samo onoliko koliko su jedinstveni i složni, a to su pokazali i sada.

“Vekovima su mnogi pokušavali da nas razdvoje i podele granicom na Drini, ali nikad u tom zlom naumu nisu uspeli i neće uspeti, jer reka Drina nije granica koja razdvaja Srbe, nego kičma koja ih spaja”, poručio je ministar.

Ministar kulture Nikola Selaković ocenio je da je u Generalnoj skupštini UN propao pokušaj žigosanja srpskog naroda za genocidan i izvrgavanje ruglu međunarodnog prava.

“Iz svojevrsnog toplog zeca, koji su nam pripremali uspeli smo da izađemo kao moralni pobednici i očuvamo svoj moralni i istorijski kapital i dostojanstvo. Postavlja se pitanje kako smo to uspeli u situaciji kada je protiv nas potegnuto najpodmuklije oružje tj. pitanje protiv koga je gotovo nemoguće boriti se”, naveo je Selaković na instagram nalogu.

Odgovor je, kako je dodao, u suštini veoma jednostavan ali u Evropi danas, nažalost, endemski prisutan.

“Odgovor je: uspeli smo zato što je na čelu Srbije ozbiljan državnik i zato što kao narod sa kičmom imamo na čelu države čoveka sa kičmom. U teškoj situaciji uspeo je da napravi široki front unutardruštvenog jedinstva, da sam bude u službi borbe i da organizuje delovanje naše diplomatije i stavi je u službu širenja istine o zloupotrebi unutar BiH, o pokušaju diverzije koju je nemačka politička mašinerija lukavo krenula da sprovodi u BiH, a sa ciljem da nas blati i kleveće po čitavom svetu kako su to već činili ’90 godina prošlog veka”, naveo je Selaković.

Ipak, većina država članica UN, svaka na svoj način, uprkos ucenama, pretnjama, zastrašivanjima, odbila je da bude deo njihove poslušničke glasačke mašine i stala je na stranu Srbije, rekao je Selaković i zahvalio svim slobodoljubivim narodima sveta, svim državama koje vode ljudi sa kičmom što su bile na pravoj strani istorije.

“Srbija to neće niti sme da zaboravi, a uveren sam da će današnji dan ostati upisan u istoriji UN, kao bitan momenat u kome su mnogi odbacili jezik diktata i pretnji i pokazali da se svet menja, uveren sam u boljem smeru”, poručio je Selaković.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski istakla je da “Srbija ima prijatellje, jer 106 država nije glasalo za sramotnu Rezoluciju o Srebrenici glasanja na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija”.

“Njeni zastupnici i sponzori su uložili milione lobističke grupe, vršili su nezamisliv pritisak na države, agitovali svim sredstvima za usvajanje rezolucije, a sve su to činili u borbi protiv male, ali junačke Srbije”, rekla je ona u saopštenju.

Istakla je da je i uprkos tome daleko veći broj zemalja odbio da “podrži ovaj politički dokument, kojim se samo produbljuju sukobi i podstiče destabilizacija na Balkanu”.

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović rekla je da je veći deo sveta ipak na strani pravde i istine, a ne sile i da je to pokazalo glasanje u GS UN.

Međutim, glasanje je pokazalo još jednu vaćnu stvar – sponzori i kosponzori morali su dobro da sep omuče jer su protiv sebe imali državnika koji im je prozreo namere i sa istim ih suočio pred celim svetom”, napisala je Vujović na instagram nalogu.

Ona je zahvalila većem delu sveta koji nije podržao rezoluciju, onom delu koji nije podlegao ucenama i nije žmurio pred istinom.

“Državni tim Srbije sa predsednikom Aleksandrom Vučećem na čelu pokazao je svetu primer državničke hrabrosti, otpora, odlučnosti i borbe za interese zemlje, urpkos tome što je snažna sila bila nasuprot nas”, dodala je ona i istakla da je ceo svet imao priliku da čuje glas slobodarske zemlje.

Ministarka pravde Maja Popović rekla je da je veoma ponosna na nepokolebljivu borbu koju je predsednik Aleksandar Vučić vodio u UN u Njujorku kako bi zaštito dostojanstvo srpskog naroda.

“Pokazao je veliku snagu, izuzetnu hrabrost, ogromno znanje i pribranost u borbi za istorijsku istinu, učinivši gotovo nadljudske napore da odbrani čast i ugled Srbije i našeg naroda. Ovo je bila izuzetna prilika da se uverimo ko su nam istorijski prijatelji , a ko politički poltroni velikih sila. Zahvaljujemo se svima koji su stali u odbranu istine i pravde”, napisala je Popović na instagramu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: