Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je preslušavanjem audio snimaka razgovora optuženih, nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za najteža krivična dela među kojima je i sedam ubistava.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Prvo je preslušan snimak razgovora optuženog Vlada Draganića koje je pribavila policija tajnim praćenjem i prisluškivanjem.

Na prvom snimku čuje se Draganić sa ženskom osobom kako priča o deci, dok se na drugom čuje razgovor sa muškarcem koji je u zatvoru.

Draganić je u jednoj konverzaciji sa čovekom Nešom rekao da je kupio najlone, tri debela i čvrsta i dva manja, a prema navodima iz optužnice pripdnici grupe su u kući u Ritopeku stavljali najlone kako tokom ubistva i uklanjanja tela ubijenih ne bi ostali tragovi.

Zatim su pušteni snimci konverzacije okrivljenog-saradnika Nikole Spasojevića sa bratom Nenadom Spasojevićem, na kojem se čuje kako mu neko traži da ispostavi račun za sve što je radio, a on se inače bavi građevinom.

Spasojević je ranije tokom svog izlaganja rekao da je njegov brat radio na kući optuženog Belivuka, ali je onda on optužio njegovog brata da ga je pokrao i da se “ugradio” u cenu.

Na snimcima se čuje kako Nenad Spasojević kaže da on ništa nije kriv, jer su sve birali “on i Bojana”, misleći najverovatnije na Belivuka i njegovu suprugu.

Između ostalog Nenad Spasojević se žali kako su ga vređali i tražili da ispostavi račun, kao i da su ga optuživali da se “ugradio u cenu”.

U jednom trenutku tokom razgovora okrivljeni-saradnik je rekao svom bratu da neće dozvoliti da ga prebiju.

Spasojevića na drugom snimku sagovornik pita “da li si to kupio samo za streljanu ili zbog bezbednosti” .

On je u jednoj konverzaciji rekao “ja ih i dalje gledam kao braću”, kao i “ako dođe do toga da moram da branim svoj život, braniću ga”.

Pušten je i razgovor Spasojevića sa verenicom, koja mu je saopštila da je neko prati, nakon čega je pozvao muškarca sa nadimkom “Kiza” i tražio mu da proveri registarske oznake tog automobila.

Kiza mu je rekao da će proveriti u ponedeljak, jer ne može ranije.

Miljković se nakon tih snimaka javio za reč i rekao da se tim razgovorom potvrđuju navodi odbrane da je Spasojević izašao iz grupe zbog privatnih stvari, a ne zato što se plašio, kao i da je podsrekivao policajca Aleksandra Purkovića na zloupotrebu službenog položaja.

Purkoviću se sudi zbog sumnje da je odavao poverljive informacije pripadnicima ove grupe.

Miljković je ponovo zatražio da se Spasojeviću ukine status okrivljenog-saradnika.

Preslušan je i razgovor optuženog Nebojše Jankovića i njegove supruge u hotelu Heba, gde pominju čoveka pod imenom “Stefan”, nakon čega je Jankovićev branilac rekao da su to nezakoniti dokazi.

Pušten je i snimak razgovora na kojem se čuje kako optuženi Nikola Stefanović traži od jednog muškarca da mu “sredi” dozvolu za nošenje oružja, na šta mu je taj muškarac rekao da će mu završiti tu dozvolu.

Sudija je odredila pauzu nakon koje će biti nastavljeno suđenje.

Na početku suđenja sudija je konstatovala da nije prisutna optužena Slađana Sekulić, na šta je njen advokat Sanja Ćeriman rekla da je njoj zbog nedavne intervencije pozlilo, te neće dolaziti na suđenje ove nedelje, zbog čega je sudija razdvojila postupak u odnosu na nju.

Današnjem suđenju prisustvuje i advokat Dejan Lazarević koji je ranije branio pripadnike ove grupe, dok nije uhapšen zajedno sa Darkom Šarićem u aprilu prošle godine.

U tom postupku on se tereti da je bio pripadnik Šarićeve grupe, a nedavno mu je ukinut kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicom).


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: