Podeli vest

Prvi ozbiljniji sneg pao je na Kopaoniku, a Skijališta Srbije počela su sa veštačkim osnežavanjem i pripremom staza.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Na Kopaoniku je pao prvi ozbiljniji sneg ove jeseni, pa je formiran snežni pokrivač od 10 centimetara.

Pripreme za predstojeću zimsku sezonu su u toku. Skijališta Srbije vrše poslednje provere remontovanog sistema, i već se počelo sa veštačkim osnežavanjem staza.

Visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosi 10 cm. Već sada su se stvorili dobri uslovi za veštačko osnežavanje i priremu staza, kaže rukovodilac Ski centra Kopaonik, Darko Jovanović.

“Temperatura je u minusu, što je bio uslov da se počne sa proizvodnjom veštačkog snega, pa ćemo tako probati i sistem koji je remontovan tokom letnje sezone. Aktivno je oko 400 uređaja i tri pumpna postrojenja. Sve funkcioniše bez problema i napravljena je ozbiljna količina veštačkog snega tokom ovih proba. Nadamo se temperatutama u minusu kako bi sve bilo spremno za “Ski opening”, izjavio je Jovanović.

“Ski opening” zvanično počinje 7. decembra, a tog dana skijanje će biti besplatno.

Do danas je važio popust od 15 odsto na cenu ski karte. Iz Skijališta Srbije najavljuju različite povoljnosti i u danima do Ski openinga.

“Od 26. novembra do 3. decembra popust će iznositi 10 odsto, a od 3. decembra pa do kraja ski sezone karte kupljene preko webshopa biće snižene za pet odsto”, kazao je Jovanović.

Na Kopaoniku očekuju nove snežne padavine, pa ako se zadrže povoljni vremenski uslovi, postoji mogućnost da skijaška sezona počne i nešto ranije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: