Podeli vest

Otvaranjem 14.Evropskog kongresa o ishrani, koji je ugostio više od 1.500 učesnika, danas je zvanično počeo da radi kongresno-poslovni deo Sava Centra, u čiju je obnovu kompanija Delta Holding ukupno investirala 118 miliona evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

Početak rada ozvaničili su generalna direktorka Sava Centra Kristina Milinčić i direktor Kongresnog biroa Srbije Dušan Borovčanin.

“Najvažniji rezultat otvaranja kongresnog i poslovnog dela Sava Centra je povratak Beograda i Srbije na mapu kongresnih destinacija sveta. Danas, zahvaljujući evropskom kongresu naš grad postao je centar okupljanja vodećih profesionalaca iz oblasti ishrane koji donose najbolje svetske prakse, znanje, iskustvo i nove ideje” rekla Milinčić, generalna direktorka Sava Centra.

Milinčić je istakla da zahvaljujući rekonstrukciji, koja se odvija u dve faze i prati dinamiku kojom je Ce građen Sava Centar 1977. i 1978. godine, Beograd sada može da bude domaćin skupova sa više od 5.000 učesnika.

Direktorka Sava Centra je naglasila da se nakon otvaranja kongresno-poslovnog dela nastavlja obnova čuvene Plave dvorane, poznate po brojnim koncertima, a kako je dodala sala će primiti prve goste na leto 2024. godine.

Milinčić je Borovčaninu svečano uručila fotografija Sava Centra sa simbolom Beogradskog pobednika i željom da se Beograd ponovo vrati na svetsku mapu velikih kongresnih događaja.

“Otvaranje Sava Centra predstavlja početak nove ere za Srbiju kao destinaciju. Celo naše društvo može da očekuje značajne koristi zbog činjenice da jedan od simbola grada ponovo radi. Ta dobit je ekonomska, ali i dobit od razmene znanja, od dolaska vodećih svetskih eksperata, koji će otvoriti nove prostore našim profesionalcima u gotovo svim oblastima rada”, izjavio je Borovčanin.

Četrnaesti Evropski kongres o ishrani organizovan je sa ciljem približavanja nauke i prakse, da naučna istraživanja o ishrani učini upotrebljivim za postizanje ciljeva održivog razvoja i rešavanja važnih zdravstvenih izazova koji proističu iz načina ishrane.

“Organizatori skupa su Federacija evropskih udruženja za ishranu (FENS) i Društvo za ishranu Srbije. Očekujemo zaista uspešan događaj, jer smo kao organizatori pripremili izuzetno bogat i raznovrstan stručni program, dok su domaćini iz Sava Centra omogućili vrhunske uslove za boravak i rad velikog broja delegata”, rekla je dekan Farmaceutskog fakulteta i predsednica 14. Evropskog kongresa o ishrani Slađana Šobajić.

Pored kongresnog dela, otvoren je i poslovni i šoping deo koji se prostire na 30.000 kvadratnih metara.

Na ovaj način Sava Centar, koji je svojom arhitekturom spojen sa hotelom Crowne Plaza, predstavljaće jedinstvenu celinu u kojoj će posetiocima imati sve pod jednim krovom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ