Podeli vest

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić izjavio je da će se danas u 15 sati održati sednica Biroa sa šefovima službi bezbednosti i tužiocima o protestima i pokušaju demonstranata da nasilno uđu u Stari Dvor u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

On je u nedelju, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da su znali za najave nasilnog upada u državne institucije i dodao da treba odvojiti šta su nasilna okupljanja, a šta pokušaj rušenja ustavnog poretka.

“Obaveza svih političkih stranaka je da jasno razdvoje i osude upotrebu nasilja i nasilnih sredstava za rušenje državnih institucija i da se da jasna podrška državnim organima. Treba imati u vidu i podstrekače od kojih neki nisu ni bili ili su bili samo na početku protesta”, rekao je Dačić za tv Pink. Kako je rekao, to je potvrda da je prazan politički rezervoar pojedinih partija i da primenjuju nasilje, jer ne mogu da promene izborni rezultat.

“Svi koji su večeras bili na sastanku Saveta imaju zadatak da pozivaju na uzdržanost i mir i da, ukoliko se nastave nasilni pokušaji, državni organi reaguju. Država je jača od nasilnika”, rekao je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: