Podeli vest

U Beogradu će u danas u okviru manifestacije od posebnog značaja “Beogradski dani porodice” biti organizovan Veliki beogradski porodični festival, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO/ MIODRAG TODOROVIĆ

Povorka karnevala okupiće se kod fontane Ribar na Kalemegdanu, odakle u 12 časova započinje defile duž Knez Mihailove ulice, tokom koje će biti dva muzička punkta na zoni znanja i tradicije kod TC Rajićeva, i na bini kod Instituta Servantes.

Kako se navodi defile karnevala završiće se na Trgu Republike gde se nastavlja program Velikog beogradskog porodičnog karnevala.

U programu će učestvovati Orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova, vitezovi iz udruženja za očuvanje starih zanata i veština “Beli orlovi”, Beogradske mažuretkinje, ulične akrobate, folklorna društva, vrtići sa teritorije opštine Stari Grad, učenici osnovnih škola sa teritorije grada Beograda kao i mnogobrojni građani i posetioci grada Beograda. Tema karnevala, koji se održava na međunarodni dan porodice je “Ljubav i porodica”.

Dodaje se da će u 20 časova na velikoj bini na Trgu Republike nastupiti Ansambl narodnih pesama i igara sa Kosova i Metohije “Venac” sa predstavom “700 godina Gračanice”.

Manifestacija “Beogradski dani porodice” održava se od 15. aprila do 15. juna na 18 lokacija u Beogradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: