Podeli vest

Najveće dansko privatno zdravstveno osiguranje Sigeforsikring Denmark, koje osigurava oko polovine stanovništva zemlje, saopštilo je da će, zbog velike potražnje, prestati da daje naknadu za lekove za mršavljenje od januara sledeće godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Rastuća popularnost novih skupih lekova za mršavljenje podstakla osiguravajuće kuće i zdravstvene vlasti da preispitaju mogućnost subvencionisanja lekove protiv gojaznosti, pre svega zbog toga što bi možda bila neophodna doživotna upotreba da bi korisnici izgubili na težini, preneo je Rojters.

Navodi se da je od početka godine povećanje subvencija za pomenute lekove dostiglo nivo koji ga čini neodrživim za kompaniju.

Članovi kojima je danska agencija za lekove odobrila pojedinačne naknade preko svog lekara izuzeti su od ove odluke, saopštio je osiguravač, koji ima 2,7 miliona članova.

Proizvođač lekova za dijabetes i gojaznost Novo Nordisk lansirao je svoj veoma popularan lek za mršavljenje Vegovi u zemlji u decembru, ali zdravstvene vlasti za njega ne daju nadoknadu, jer su troškovi previsoki u poređenju sa prednostima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: