Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen potvrdio je danas da će Francuska pomoći Italiji da održi svoje granice nakon dolaska 11.600 migranata na Lampeduzu prošle nedelje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pariz
Foto: Pixabay

On se ovog ponedeljka očekuje u Rimu, gde će se sastati sa svojim kolegom Mateom Pjantedosijem nakon dolaska oko 11.600 migranata na ostrvo Lampeduza prošle nedelje, preneo je francuski list “Figaro”.

Pre nego što kroči u italijansku prestonicu, Žerald Darmanen želi da pošalje signal “čvrstoće”.

“Francuska će pomoći Italiji da zadrži svoju granicu kako bi sprečila ljude da dođu, a za one koji su stigli moramo da primenjujemo evropska pravila”, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova za Evropu 1.
Dolazeći u nedelju na malo ostrvo koje se nalazi južno od Sicilije, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i italijanska premijerka Đorđa Meloni su ipak pozvale države članice da učestvuju u migrantskoj krizi koju ova zemlja prolazi kroz.

“Ne može postojati poruka da će, šta god da se desi, oni biti dobrodošli. Ako je u pitanju neregularna imigracija, nisu”, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova izdvajajući se od svojih kolega u vladi.
Ministarka spoljnih poslova Katerin Kolona je u petak zapravo ponovila da Francuska “uzima svoj deo” u raspodeli migranata, baš kao i portparol vlade Olivije Veran.
Žerald Darmanen se ne distancira u potpunosti od linije ponašanja francuske izvršne vlasti, jer će Francuska dočekati “one koji moraju biti dočekani, progonjene”, istakao je on.
Predsednik Francuske Emanuel Makron, založio se za evropsku solidarnost sa italijanskim susedom.

“Moramo da pošaljemo kući one koji nemaju šta da rade u Evropi”, rekao je Dermanen.
Među migrantima iz Afrike, njih 60 odsto dolazi iz zemalja koje ne ispunjavaju uslove za azil, kao što su Gambija ili Obala Slonovače, navelo je francusko Ministarstvo unutrašnjih šposlova.

U mogućnosti smo da ih vratimo veoma brzo, dodalo je Ministarstvo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: