Podeli vest

Ministarka rudarstva i energerike Dubravka Đedović izjavila je danas da se očekuje raspisivanje javnog konkursa za imenovanje novog direktora “Elektroprivrede Srbije” (EPS).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đedović
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

“Konkurs će biti transparentan i svi zainteresovani kandidati će moći na konkursu da učestvuju”, rekla je Đedović na konferenciji za novinare u sedištu Vlade, nakon imenovanja novih članova Nadzornog odbora EPS-a.

Ona je napomenula da je javni konkurs nešto što bi trebalo promovisati u javnom sektoru i preduzećima i da je to proces koji bi trebalo da dovede do najboljih izbora i rezultata.

Ministarka je istakla da ne može da zna da li će se trenutni vršilac dužnosti direktora EPS-a Miroslav Tomašević javiti na konkus, ali je dodala da je on slobodan da to učini, jer je konkurs javne prirode. Na pitanje da oceni dosadašnji Tomaševićev rad u EPS-u Đedović je rekla da duboko veruje da svi rade najbolje što mogu, ali da svi imaju svoja ograničenja i domete koje mogu da dostignu.

“Mislim da je EPS jedan izuzetno kompleksan sistem. Moramo kompletno da poboljšamo upravljanje velikim sistemom i sa aspekta ljudskih resursa, lidersa. Ove promene koje želimo da napravimo u narednom periodu idu u domenu poboljšanja upravljanja. U toku je procena upravljačkih sposobnosti liderskih veština za više od 60 menažera u EPS-u i radi se na jedan transparentan način”, istakla je Đedović.

Kada su u pitanju zahtevi nezadovoljnih radnika EPS-a koji su u sredu protestovali ispred Ministarstva energetike, Đedović je rekla da je videla zahteve i dodala da se okupio veoma mali broj ljudi, što, kako je istakla, ne znači da zahteve ne treba razmotriti.

“Ali svakako da oni nisu legitimni predstavnici radnika i zaposlenih, što njihov broj pokazuje. Ja sam razgovarala u prošlosti i nastaviću to da radim sa svim predstavnicima zaposlenih i mislim da je dijalog najbolji način da dođemo do rešenja”, rekla je Đedović.

Dodala je da svakako postoje poteškoće, ali da bolji dani dolaze i da će Ministarstvo i Vlada raditi na tome da obezbede veće plate i bolje poslovanje svim kompanijama u energetskom sektoru, pa i EPS-u, kako bi došle do one pozicije na tržištu koje im svakako pripadaju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: