Podeli vest

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas, da je cilj radne grupe za izgradnju Memorijalnog centra, čija je prva sednica zakazana za 20. mart, da sačuva sećanje na nastradale u tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i da promoviše osećanja koja treba da neguju deca u školi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Đukić Dejanović je za Tanjug navela da će se na prvoj sednici Radne grupe za Memorijalni centar, koji će biti osnovan u okviru Ribnikara, najpe doneti poslovnik o radu kao i da će članovi te radne grupe na toj sednici biti upoznati sa predlogom Vlade Srbije o ciljevima koje treba realizovati.

“Osnovni cilj je da Memorijalni centar po formi i sadržini odrazi potrebu sećanja, promovisanja sećanja, tuge, ali i promovisanja onih osećanja koje deca u školi treba da neguju – empatije, drugarstva, prijateljstva, razumevanja, dijaloga.

Ministarka je objasnila da je radna grupa raznovrsna, da je čine predstavnici Ministarstva, predstavnici Vračara kao jedinice lokalne samouprave na čijoj teritorije se nalazi Ribnikar, kao i predstavnici stručnih udruženja, advokata.

“Uvažili smo stavove roditelja dece koje nažalost više nema i njihove predloge ko treba sve da bude u radnoj grupi. Tu su predstavnjci različitih udruženja, imaćemo i predstavnike evropskog udruženja za podršku u radu te radne grupe ..Radna grupa će podeliti obaveze, odnosno zadatke, svako će u svom domenu uticati da sinhronizovano i zajednički radimo kako bismo odgovorili tom delikatnom, tužnom i obavezujućem zadatku”, istakla je Đukić Dejanović.

Đukić Dejanović je navela da će Osnovna škola Vladislav ribnikar nastaviti da funkcioniše i da škola neće biti zatvorena, te da nastavnici i roditelji nemaju razloga za bilo kakvu brigu.

“Činjenica je da škola radi u smanjenom prostornom kapacitetu upravo zbog prostora koji se planira i koji će ostato za Memorijalni centar. Škola je bila ranije planirana za građevinsku rekonstrukciju i mi ćemo morati uskoro da krenemo sa proširenjem škole i rekonstrukcijom kako bi prostorni uslovi za decu bili što je moguće kvalitetniji”, navela je ona


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: