Podeli vest

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave negiralo je, kako je ocenilo, proizvoljne navode CRTE da je na šest odsto biračkih mesta u Srbiji u poslednja tri i po meseca broj upisanih birača smanjen za 41.110 birača, odnosno u proseku 400 birača dnevno i navelo da kategorički odbacuje iznete podatke kao neistinite, paušalne i štetne.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

“Izneti navodi su apsolutno netačni i ne odgovaraju činjeničnom stanju. Broj birača od 17. decembra 2023. godine do danas promenjen je za 24. 000 i to za celu teritoriju Srbije.

Trend smanjenja broja birača u potpunosti je u skladu sa brojem preminulih lica u Republici Srbiji na godišnjem nivou i to prema podacima Republičkog zavoda za statistiku”, navodi se u saopštenju MDULS-a.

Ministarstvo obaveštava javnost i da su u cilju dodatne ažurnosti biračkog spiska jedinice lokalne samouprave odmah nakon sprovedenih izbora, odnosno od 18. decembra 2023., postupale po zahtevima koji su dobijeni službenim putem, pored toga što su nastavile da rade po ličnim zahtevima koje su građani podnosili u periodu nakon izbora.

Ministarstvo apeluje na sve zainteresovane subjekte da ne izlaze u javnost sa neproverenim informacijama koje samo mogu da štete građanima Srbije, kao i da izazovu neosnovanu sumnju u rad nadležnih institucija, ističe se u saopštenju.

CRTA je u četvrtak iznela tvrdnju ”da je drastično smanjenje broja birača na šest odsto biračkih mesta u Srbiji i da je u poslednja tri i po meseca broj upisanih birača na nivou Srbije smanjen za čak 41.110 birača, prosečno 400 birača dnevno”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: