Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je da je 11 ranjenih u masovnim ubistvima u školi “Vladislav Ribnikar” i kod Mladenovca i dalje na bolničkom lečenju, a da će dečak koji je zadobio povrede kičme verovatno nastaviti lečenje u Čikagu i država će snositi troškove.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

oš vladislav ribnikar
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ARHIVA

“Na Institutu za majku i dete je pacijent koji ima ozbiljne komplikacije zbog povrede vratne kičme i on će verovatno nastaviti lečenje u Čikagu. Spremamo dokumentaciju i država će snositi sve troškove”, rekao je Đerlek za RTS.

Kako objašnjava, svi pacijenti su imali politraume. U KBC Zemun je pacijent sa ortopedskim problemima, dok je devetoro ranjenih u Urgentnom centru. Svi su stabilno i van životne opasnosti. U najtežem stanju su pacijent (rođen 1997. godine) kome je odstranjen bubreg, a očekuje se i intervencija na krvnim sudovima, zatim pacijent (1972) sa povredom grudnog koša koji očekuje ortopedsku operaciju.

Devojci (2005) koja je zadobila dve prostrelne rane je odstranjen bubreg, njoj je povređena jetra i imala je operaciju debelog creva. “Očekujemo još operacija kako bismo je osposobili za puštanje kući”, rekao je Đerlek.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: