Kompletna devotočlana porodica Kilindžarslan (ranije Mujić), poreklom iz Crne Gore, stradala je u katastrofalnom zemljotresu koji je pre sedam dana pogodio Tursku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

crna gora
Foto: Pixabay

To je, u razgovoru za portal Revije Fokus, kazao potpredsjednik Saveta za saradnju sa dijasporom, Bedri Gul (Šefko Muković). Gul, iseljenik iz Crne Gore, je rekao da su stradale tri generacije – od deda do unuka.

On je istakao da su odmah nakon zemljotresa kontaktirali ljude u Adani, koja je među pogođenim gradovima, a u kojoj živi Značajna zajednica poreklom iz Kolašina.

“Oni su se u Adanu doselili nakon progona muslimana iz Vraneške doline, odnosno sa područja Šahovića, krajem 1924. godine. Kontaktirali smo Zuleihu Hasanbegović Ozbek, predsednicu Udruženja ‘Adana Balkan Bosnaklari Dernegi’, koje okuplja naše ljude u tom gradu. Prve informacije su bile da je u gradu stanje užasno, ali da su naši ljudi dobro, da nema poginulih, ali da ima povređenih”, kazao je Gul.

Ispostavilo se, nažalost, da nije tako.. Bedri Gul sa porodicom živi u Istanbulu. Taj grad nije pogođen zemljotresom, ali, kako je rekao, nema porodice u Istanbulu koja nema nekog svog u tom kraju”.

“Nema čoveka koji ne želi da pomogne. Istanbul je pust, jedni su pošli da pomognu u potrazi za preživelima dobrovoljno, drugi su pošli jer su im tamo porodice… Oni koji su ostali tumaraju… Bol je ogromna, Istanbul nije isti, cela zemlja krvari. Svašta smo iskusili, svemu svedočili, u blizini nam je i rat i glad i ljudska patnja, ali za ovo što je zadesilo Tursku reči ne postoje”, kaže, izmedju ostalog, Gul, preneo je portal RTCG.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ