Podeli vest

Osmogodišnja devojčica sa Floride Olivija Karabaljo dobila je odštetu u iznosu od 800.000 dolara zbog opekotina koje je zadobila kada joj je Mekdonaldsov pileći MekNaget pao na nogu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mekdonalds
Foto: Pixabay/Ilustracija

“Opasno vruć” MekNaget ispekao je Oliviju Karabaljo 2019. godine, koja je tada imala četiri godine, dok je otvarala svoj “Hepi mil” u kolima u Mekdonalds drajv-tru u gradu Tamarak, blizu Fort Loderdejla na Floridi, prenosi BBC.

Njena porodica je tražila 15 miliona dolara odštete. Porota je u maju utvrdila da je Mekdonalds odgovoran za povredu.

Druga porota u okrugu Brovard, Florida, raspravljala je u sredu manje od dva sata pre nego što je donela presudu o odšteti, navodi list Sun Sentinel.

Devojčici je dodeljena odšteta od 800.000 dolara za prouzrokovanu povredu, patnju i duševne bolove, što uključuje 400.000 dolara za protekle četiri godine, kao i 400.000 dolara za budućnost. U saopštenju, pravni tim porodice nazvao je tu odluku “značajnom”.

“Zapravo sam srećna što su poslušali Olivijin glas i što je porota mogla da donese pravičnu presudu. Zadovoljan sam zbog toga. Iskreno, nisam imala očekivanja, tako da je ovo za mene više nego fer”, rekla je majka devojčice Filana Holms za američke medije, napominjući da njena ćerka ima ožiljak od opekotine i da želi da ga uklone.

Advokati porodice su na sudu podelili fotografije opekotina, kao i zvuk vriska devojčice nakon što je povređena.

Mekdonalds je tvrdio da bi porodica trebalo da dobije 156.000 dolara jer je, kako su naveli, njen bol prestao nakon što je opekotina zarasla za tri nedelje.

“Ona i dalje ide u Mekdonalds, i dalje traži da ode u Mekdonalds, još uvek se vozi autoputem sa svojom mamom, uzimajući pileće nagetse”, rekla je branilac Dženifer Miler na sudu, preneo je CBS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: