Podeli vest

Ðilas je bio jedini kandidat kojeg su predložila 104 teritorijalna odbora S SP-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đilas
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Dragan Ðilas danas je ponovo izabran za predsednika Stranke slobode i pravde na stranačkoj izbornoj skupštini.

Ðilas je bio jedini kandidat kojeg su predložila 104 teritorijalna odbora S SP-a.

Pored predsednika, izabrani su i potpredsednici te stranke koje je predložio Ðilas, a to su Marinika Tepić, Dejan Bulatović, Borko Stefanović, Goran Petrović i Dušan Nikezić.

Obraćajući se delegatima, Ðilas je rekao da program S SP-a staje u dve reči – “interes Srbije” i dodaje da ih ne interesuje kako se drugi ponašaju i šta drugi govore već da ih interesuje samo Srbija.

Navodeći da je vreme u kojem živimo teško i da će odluke koje se budu donosile biti teže, Ðilas je rekao da će Srbija i Srbi, morati da zauzmu svoje mesto u novoj stvarnosti koja je posledica rata u Ukrajini, da odlučimo da li želimo da budemo deo Evrope ili ćemo drugi put u istoriji krenuti putem izolacije.

Ponovio je svoj stav da Srbija ne može da bude jedina evropska zemlja koja nije uvela restriktivne mere prema Rusiji.

“To što sam ja, kao i većina vas protiv sankcija, jer znamo ko od njih najviše strada, u ovoj situaciji nije argument. Ne možemo se odvajati od svih naših komšija”, kazao je on.

Dodaje da je Evropa ekonomski ugrožena, a da je “mala siromašna Srbija još ugroženija”.

“Uz sve nabrojano, Srbija je danas i duboko podeljena. Dubina krize u koju smo potonuli ide ka nerešivoj”, kaže Ðilas.

Navodeći da se Stranka slobode i pravde ne plaši donošenja teških odluka i povlačenja nepopularnih političkih poteza, Ðilas kaže da će takvih poteza biti još.

Kaže da se vizija stranke temelji na principima državnosti i zaštite nacionalnih interesa, na vrednostima demokratije i tolerancije, na ekonomskom patriotizmu, na zaštiti onih koji su najugroženiji.

Ističe i da oko politike stranke više neće praviti kompromise.

“Tu grešku smo činili u prethodnom periodu kada smo zbog jedinstva opozicije nastupali zajedno sa ljudima koji ne dele našu političku viziju. Sledeće izbore ćemo iskoristiti kako bismo sa građanima razgovarali o našoj politici. Zbog toga ćemo na njih ići ili samostalno ili uz podršku organizacija koje dele naše vrednosti i političke stavove”, naglasio je Ðilas.

Kako kaže, ne mogu da budu sa onima koji misle da smo narod bolji od drugih, ali ni sa onima koji misle da smo gori od drugih, ali ni sa onima koji misle da nam nije mesto u Evropi, kao ni sa onima koji smatraju da ćemo bez Evropske unije umirati od gladi.

Dodaje da žele da se u Srbiji drugačije posmatra politika, da podeljena Srbija počne da razgovara o svojoj budućnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: