Podeli vest

Sedam divljih svinja, koje su proteklih nedelja šetale u blizini stambenih objekata i kuća po Maksimiru, Dotrščini, Prečkom i Španskom, noćas su se pojavile u dvorištu Osnovne škole na Borovju u Zagrebu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DIVLJA SVINJA
Foto: Pixabay

Jedna Zagrepčanka je pojavu divljih svinja u stambenim blokovima i školskom dvorištu pripisala neažurnosti gradskih vlasti u odnošenju smeća, a druga je, kako prenosi zagrebačka N1 tv. rekla da ne zna da li bi se zbog ove pojave smejala ili plakala.

“Vreme je da se nešto preduzme konkretno jer nam je grad u rasulu. Lako je za svinje, one dolaze i odlaze. Veći problem su štakori kojih ima svuda i oni ne beže nego se samo kote po grmljima i kanalizacijama pa naselje postaje njihova teritorija”, rekla je ona. Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u junu komentarišući pojavu divljih svinja u Zagrebu da ih je bilo i ranije i da to nije ništa neobično ni za druge evropske metropole.

Građane je posavetovao da ih ne hrane i da im ne prilaze, primetivši da do sada nije bilo nekih većih incidenata sa divljim svinjama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: