Podeli vest

Dečji kulturni centar Beograd (DKCB) najavio je danas da će 20. marta predstavom “Vila Grdana” biti svečano otvorena njihova Scena za decu i mlade sa stalnim repertoarom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pozorište
Foto: Shutterstock

Na Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. marta (12:00) biće izvedena “Vila Grdana”, po tekstu i u režiji Lazara Dubovca, a svake subote biće održano šest premijera predstava za decu od pet do 11 godina, piše u saopštenju.


Kako je navedeno, u dramskoj predstavi, prožetoj songovima i muzičkim efektima, igraju Tijana Biočanin, Irena Tepšić, Aleksa Arsenović i Danijel Stanković.
“Glavna junkinja naše priče je vila Grdana koja je odlučila da okupi sve sporedne likove iz crtanih filmova i bajki i ubedi ih da zauvek obrišu glavne junake: Snežanu, Pepeljugu, Alisu, Elzu, Trnovu Ružicu”, navedeno je iz DKCB.


Dubovac je ocenio da će mališani “naučiti da sreću čine mali stvari, da nikad ne poželimo nešto što je tuđe i da je drugarstvo veoma važno jer sa pravim prijateljima možemo da uradimo mnogo toga, pa i da pobedimo onoga koji nam se na prvi pogled čini jači od nas”.


Iz DKCB-a je najavljeno da su narednih subota na repertoaru premijere predstava “,Put oko sveta”, “,Zvezda padalica”, “Cipelice”, “Čarobnjak iz Oza” i “Sami u kući”.


“U nastavku sezone očekuje nas još nekoliko iznenađenja. Obeležićemo 160 godina rođenja Branislava Nušića, adaptiraćemo najpoznatije srpske bajke i oživećemo najvoljenije likove iz srpske istorije”, najavio je Dubovac.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: