Podeli vest

DNK 35-godišnjeg nedavno uhapšenog navijača AEK-a Aristidisa Deliosa pronađena je na nožu na kojem je pronađena krv grčkog navijača Mihalis Kacuris koji je ubijen tokom navijačkih nemira u predgrađu Atine, Novoj Filadelfiji, uoči utakmice AEK-a i zagrebačkog Dinama u avgustu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Dimosthenis Kamsis/InTime Sports via AP

Reč je o 35-godišnjaku koga su nedavno uhapsili policijski službenici Poduprave za borbu protiv nasilja u sportskim objektima (IAVAKS) zbog učešća u neredima na finalu grčkog kupa između AEK-a i PAOK-a u Volosu 2017. godine i koji se sada nalazi u zatvoru, objavio je “Katimerini”.

Pokazalo se da DNK uzorak pronađen na nožu, koji je pronađen na mestu sukoba i na kojem ima krvi ubijenog navijača, pripada Deliosu koji je uhapšen pre nekoliko dana.

Na kamerama se video Delios u crvenoj majici kako se slučajno sudara sa Kacurisom dok obojica pokušavaju da izbegnu udarce Hrvata.

Deliosovi advokati kategorički negiraju da je on umešan u ubistvo Kacurisa.

Delios je već osuđen na 12 meseci zatvora zbog učešća u neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017. godine, kada je teško povređeno 15 osoba, a prošle sedmice je uhapšen da bi odslužio tu kaznu.

Delios je učestvovao u tučnjavi između navijača Dinama i AEK-a, a nakon nereda je bio ispitan kao svedok i ubrzo pušten.

Tada je izjavio da je u tučnjavi bio u blizini ubijenog Kacurisa i da je nosio nož koji je izgubio te noći.

Rekao je da je sa Kacurisom bio prijatelj i da je nož izgubio pre incidenta u kojem je ovaj stradao.

Delios je opisao da su Kacurisa opkolila i pretukla četvorica Hrvata, kao i da je osoba koja je izbola grčkog navijača nožem nosila majicu sa obeležjima zagrebačkog Dinama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: