Podeli vest

Prijavljivanje za besplatnu banjsku rehabilitaciju korisnika penzija čije penzije ne prelaze 39.850 dinara moguće je zaključno sa 25. januarom 2024. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

penzioneri
Foto: Shutterstock

Pravo na rehabilitaciju u banjama imaju osobe koje imaju prebivalište u Srbiji, nemaju druga lična primanja osim penzije koja ne prelazi pomenuti iznos i oni koji nisu koristili rehabilitaciju počev od 2020 godine.


Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda PIO, na kojoj korisnik ima prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.


Uz prijavu se podnosi penzijski ček, dokaz o visini penzije ako se prima iz inostranstva, izvod iz banke, potvrdu inostranog nosioca socijalnog osiguranja i popunjena prijava sa izjavom na propisanom obrascu, gde prijavljeni želi da koristi rehabilitaciju.
Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.


Prijave za besplatnu banju su počele da se podnose od 9. januara, a rang lista korisnika će se objaviti 24. radnog dana od dana isteka oglasa i na tu listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli.


Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti podnosioce prigovora i utvrdi konačnu rang listu korisnika penzija koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju i ona se objavljuje na tablama organizacija korisnika penzija – Savez penzionera Srbije, Udruženje penzionera Nezavisnost, Direkcije Fonda, Pokrajinskog Fonda i filijala.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: