Podeli vest

Konzulka Srbije u Istanbulu Ivana Pejović, izjavila je jutros da je državljanki Srbije Dragani Ristić iz Niša, koja je povređena u jučerašnjoj eksploziji u Istanbulu, u bolnici urađena intervencija koja je protekla uspešno.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

istambul
Tanjug/ AP Photo/Can Ozer

Pejović je za TV Prva rekla da je srpska državljanka sada u stabilnom stanju i da će ostati u bolnici.

Njoj je bila povređena ruka i imala je strano telo u ramenu.

Konzulka je najavila da će danas otići do bolnice da se uveri da je povređena državljanka Srbije dobro i da vidi šta još konzulat može da uradi.

Pejović je navela da ju je jutros pozvao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kako bi se raspitao o zdravstvenom stanju povređene državljanke Srbije.

Pejović ističe da je, prema najnovijim informacijama turskih vlasti, u jučerašnjoj eksploziji na Trgu Taksim smrtno stradalo šest osoba, a 81 je teže i lakše povređeno

“Svih šest poginulih su identifikovani i radi se o turskim državljanima. Od 81 povređenog lica, petoro se nalazi na intenzivnoj nezi, 50 je posle sanacija povreda upućeno na kućno lečenje, a ostali su zadržani u bolnicama”, navela je Pejović.

Što se tiče naše državljanke, konzulka kaže da se ona u trenutku eksplozije zatekla u šetnji sa prijateljicima na Trgu Taksim, koji je jedan od najvećih atrakcija Istanbula.

Konzulka kaže da ju je kontaktirao veliki broj građana Srbije koji su sada u Istanbulu iz različitih razloga.

Oni su bili zabrinuti, jer je ceo kvart oko Trga Taksim bio izolovan, ali Pejović ističe da nema razloga za brigu.

“Naši građani su me kontaktirali jer je su bili zabrinuti za svoju bezbednost i povratak, ali nema nikakvih problema. Ovog jutra u Istanbulu sve radi normalno, uključujući i aerodrom”, poručila je konzulka Pejović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: