Podeli vest

Svečana ceremonija dodele nagrada za kompanije u oblasti onlajn, odnosno elektronske trgovine “HotSpot eCommerce Awards” za 2023. godinu, održana je u hotelu Metropol u Beogradu, a u dve kategorije dodeljene su 23 nagrade istaknutim pojedincima i kompanijama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

U okviru prvog dela programa dodeljeno je 12 nagrada u kategoriji “eComm BRANCH” koja je posvećena prepoznavanju kompanija koje unapređuju online kupovinu u svojoj branši, ali i onim koje su postigle vanserijski uspeh.
Nagrade su dodeljene onim kompanijama koje su se istakle u digitalnom svetu svoje branše.


Nagradu za najveći doprinos u digitalizaciji Srbije dobila je eUprava.
Priznanja za posebna dostignuća u okviru “eComm EXCELLENCE” kategorije, dobilo je 10 kompanija i pojedinaca kod kojih je prepoznat izuzetni doprinos u podizanju naše industrije elektronske trgovine na viši nivo.
Ove kategorije su pažljivo osmišljene kako bi obuhvatile najraznovrsnije i najvažnije inovacije i dostignuća koja oblikuju digitalnu trgovinu danas, navode iz Asocijacije.
Poslednja nagrada “šampionu onlajn trgovine” (eCommerce champion) dodeljena je na kraju ceremonije.


Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović obratio se na otvaranju ceremonije i istakao da, iako su u Srbiji u proteklim godinama napravljeni veliki koraci i ostvaren veliki napredak u oblasti elektronske trgovine (eCommerce), predstoji još mnogo posla i prostora za unapređenje.
“Asocijacija je ostvarila fantastičan uspeh i to pokazuje i broj ljudi u ovoj sali. Ova industrija se neverovatno razvija i uključeni su neverovatni ljudi. Mislim da smo mi i dalje na početku, bez obzira na velike korake koji su napravljeni”, rekao je Momirović.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ


Ministar je rekao da elektronska trgovina u Srbiji beleži dvocifren rast u proteklih par godina, i dodao da je uveren da ćemo u narednim gledati razvoj ove “moćne i perspektivne branše” kao i širenje eCommerc Asocijacije.
“Pozivam vas sve da nastavimo da radimo, da pratimo trendove i promene na EU tržištu, sve na polju legislative, da omogućimo našim kompanijama da kroz kanal e-trgovine posluju izvanredno. Radićemo na podizanju svesti i poverenja potrošača u ovaj vid trgovine”, rekao je ministar.


Ukazao je na to da je važno održati tržište na principima fer konkurencije, jer to, kako je rekao vodi održivom poslovanju.
“Tu je i borba protiv nelegalne trgovine. Naša tržišna inspekcija svakodnevno vrši detaljnu pretragu u onlajn prostoru, društvenim mrežama u cilju suzbijanja nelegalne trgovine. Naš zajednički cilj mora da ostane sigurna internet trgovina, edukacija potrošača i trgovinskog sektora, i da imamo još puno uspešnih poslovnih priča u sektoru e-trgovine”, rekao je Momirović.


Istakao je da ova oblast može značajno da podigne ekonomiju Srbije.
“Nadam se da ćemo u narednim godinama podići nivo u našem sektoru elektronske trgovine”, rekao je ministar.


Predsednica Ecommerce Asocijacije Zorana Milidrag saopštila je u uvodnom obraćanju da je njeno mesto predsednice večeras predala članici Upravnog odbora Asocijacije Ljiljani Ahmetović.
“Raduje me to što ne znam da li je bolje što ste tu vi koje viđam godinama ili što ima puno novih lica. Asocijacija je nastala pre šest godina, pre godinu dana sam dala predlog da napravimo promenu, promenimo predsednicu, i dobila sam jedno – ne, da nismo potpuno spremni za takav korak. Konačno sada mogu da prepustim ulogu Ljilji Ahmetović”, rekla je Milidrag.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ


Ističe da postoji još mnogo stvari koje mogu da budu bolje i da se dodatno unaprede.
“Nije možda sve perfektno, ali vidimo ogroman napredak za ovih šest godina. Došli smo do toga da okupljamo i privredu, Vladu, nevladin sektor, medije i ono što je važno – kupce. Asocijacija i Ljilja su spremni da urade mnogo stvari da sve ovo bude još bolje. Ja i privatno i poslovno moram da kažem – Ljiljo hvala”, rekla je Milidrag.


Članica Upravnog odbora Ecommerce Asocijacije Ljiljana Ahmetović rekla je da je zadovoljstvo biti sa najboljima na tržištu.
“Zahvaljujem upravnom odboru na vom izboru, velika mi je ponos i čast, ali i odgovornost. eCommerce je aktuelna tema, naša sadašnjost i budućnost. U Srbiji još nedovoljno razvijeno, jer koliko je atraktivan sektor, toliko je i težak. Imala sam priiku da podižem novi eCommerce biznis na ovom tržištu”, rekla je Ahmetović.


Organizator dodele HotSpot eCommerce Awards je eCommerce Asocijacija Srbije, koja okuplja sve činioce digitalnog ekosistema radi zajedničkog unapređenj e-commerce tržišta Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: