Podeli vest

Kandidat SNSD-a za predsednika Republike Srpske, Milorad Dodik, proglasio je pobedu na opštim izborima u BiH. Međutim pre toga, pobedu je proglasila i kandidatkinja PDP i SDS Jelena Trivić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BOSNA GLASANJE
Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Dodik je proglasio i pobedu kandidata SNSD-a Željke Cvijanović za srpskog člana Predsedništva BiH.

On je naveo da je, na osnovu 523.326 obrađenih glasova, osvojio 274.987, kandidat PDP-a Jelena Trivić 246.425, a kandidat DNS-a Radislav Jovičić 1.914 glasova, prenosi Srna.

Međutim, i kandidatkinja PDP i SDS Jelena Trivić proglasila je večeras pobedu na Opštim izborima u BiH za predsednika Republike Srpske i poručila da je “ovo pobeda naroda” i da je ostvareni rezultat nedostižan. Ona tvrdi da vodi sa 11.000 glasova razlike

CIK objavio preliminarne rezultat

Centralna izborna komisija BiH objavila je danas prve preliminarne rezultate za izbor predsednika Republike Srpske prema kojima je kandidat SNSD Milorad Dodik osvojiio 48,80 odsto podrške, dok je kandidat PDP-a ?elena Trivić osvojila 42,69 odsto.

Ovaj rezultat je saopšten na osnovu 81,91 odsto obrađenihh biračkih mesta.

Prema istim podacima CIK BiH potvrđena je pobeda kandidata Željke Cvijanović za srpskog člana Predsedništva BiH, iz reda bošnjačkog naroda Denisa Bećirovića, dok je aktuelni član ovog najvišeg državnog tela preuzeo Željko Komšić preuzo vođstvo nad protivkandidatom za hrvatskog člana Borjanom Krišto (HDZBiH).

Ovaj rezultet saopšten je na osnovu više od 86 posto glasova.

Ako ovaj rezultat bude zvanično potvrđen Komšiću će to biti četvrti mandat u Predsedništvu BiH.

Iako je bilo najavljeno, članovi CIK nisu se obratili medijima, a prikaz rezultata objavljen je na sajtu CIK.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: