Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su odnosi između Banjaluke i Sarajeva možda na najgorem nivou i da je mir jedina vrednost za koju se zalaže.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ARHIVA

Dodik je istakao da je situacija u BiH katastrofalna, prenela je Srna.

On je kazao da predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović iznosi laži na račun Republike Srpske i da se s njim ne može otvoriti nikakav dijalog.

Dodik je rekao da nisu tačne tvrdnje Bećirovića da govori u ime BiH već da je iza svega toga laž, kao što je laž i sve što kaže.

“On je tip koji u sebi ima dosta patološkog, ne možete da otvorite nikakav dijalog, ne možete ništa da učinite. On ima neku svoju priču, svoju istinu. Ne treba zaboraviti da je pisao da su Srbi izvršili nekoliko genocida još i pre 100 godina nad Bošnjacima, što nikakva nauka ne može da verifikuje kao naučno dokazane činjenice”, naglasio je Dodik.

Ali, dodao je, nije samo Bećirović problem, već i to što čini Zlatko Lagumdžija i Elmedin Konaković koji prepričava zajedničke sastanke.

“Tačno je da sam došao i rekao hoćemo, ljudi, da nastavimo dalje? Hoćemo, ali prvo moramo da završimo ono što smo dogovorili. Jesmo se dogovorili da ćemo menjati Centralnu izbornu komisiju? Jesmo. Hoćemo li ovo uraditi? Oni ćute. Hoćemo li usvojiti budžet koji smo dogovorili? Hoćemo. Hajde onda ove dve tačke i CIK i budžet da završimo. A on iz toga napravi da nešto nije dao”, pojasnio je Dodik.

Dodik je naveo da je dogovoreno da bude usvojen budžet, ali da se ne usvaja, jer ne mogu da se rasporede sredstva od akciza koja su na računima indirektnih poreza.

“Naravno, prvo ćemo to da podelimo, pa da možemo usvojiti budžet. Ali vi to nećete, to je druga stvar. Onda ne možemo ni budžet da usvojimo. Sve je to povezano. A oni uporno nastoje nešto da krive”, rekao je predsednik Republike Srpske.

Dodik je napomenuo da u BiH danas nema Ustavnog suda, usvojenog budžeta, da neimenovani stranac donosi zakone, da ne finkcioniše Dom naroda zato što su ga Bošnjaci blokirali jer ne žele da poštuju dnevni red.

“Ostavimo politici da rešava politička pitanja, a život normalno nek teče u okviru Bosne koja je sastavljena od dva entiteta, tri konstitutivna naroda i niko nikom ne smeta”, zaključio je Dodik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: