Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da, što se tiče demokratskog sveta i onoga što nas oni uče, rezolucija o Srebrenici nije danas dobila većinu u Generalnoj skupštini UN nego je propala.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ


“Na glasanju smo videli da su za rezoluciju glasale 84 zemlje, što nije ni nadpolovična većina”, naglasio je Dodik i istakao da je propao njihov naum bio da Srbima prikače da su genocidan narod.

Ponovio je da je Vlada Repubike Srpske pokrenula pitanje mirnog razdruživanja sa Federacijom BiH, jer, kako je istakao, nemamo razloga da nakon ovoga ostaje i živimo zajedno u BiH.

Primetio je da blizu 110 zemalja nije glasalo ili je bilo protiv ili uzdržano.

“Ovo je propala rezolucija i to znači da je UN nisu podržale. Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost i moralnu diskvalifikaciju nije uspeo”, rekao je predsednik Republike Srpske i dodao da će Amerikanci reći da je 84 glasa “za” dovoljno.

“Upitao bih po kojem principu je to dovoljno”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu i poručio da se ne bi ponosio da je na mestu onih koji na rezoluciji radili.

Jer, kako je naveo, sa Zapada nas uče da je demokratska većina ona koja je natpolovična od ukupnog broja, a oni je nemaju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan,…